Raparperia ja kardemummajäätelöä

Raparperia ja kardemummajäätelöä
3.5.2018 Hanna
Kategoriat: ruoka, yhteistyö, yleinen

Kaupallinen yhteistyö Somersby

Raparperi on yksi kevään rakkaimmista raaka-aineista, siitä tietää, että kevät on jo pitkällä ja kohta elellään lämmintä kesää! Raparperin happamuus on omiaan jälkkäreihin, sen kun saa kesytettyä sokerilla ja kermalla sopimaan myös makean ystävien suuhun.
En ole ollut jälkkäreiden suurin ystävä kovinkaan pitkään, mutta nyt olen alkanut hullutella ja tilaan aina jälkkärin ravintolassa, jopa lounaalla. Ja hei se on ihanaa, suosittelen! Tämä jälkkäri ei kalpene ravintoloissa tarjottaville makeille, kevään juhlissa se on varmasti keskustelua ja ihastelua herättävä tarjoilu, voisin vannoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERARaparperia voi halutessaan kuoria, kevään ensimmäisiä en itse jaksa vaivautua kuorimaan – hauskan raidallisen lopputuloksen saat, kun kiskaiset muutaman kuorisuikaleen varresta pois ja jätät osan kuoresta varteen.

Raparperikompottiin käytetään loraus Somersbyn uututta, Red Rhubarb -siideriä, joka kiehautetaan pois, valmiissa jälkkärissä ei siis ole alkoholia jäljellä. Siideri sopii jälkkärin kaveriksi, kaada se kauniiseen lasiin jääkuutioiden kanssa. Kauniit jääkuutiot syntyvät helposti kun jäädytät niihin syötäviä kukkia tai ihania yrttejä. Omissani on minttua ja samettikukkia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJäätelökone tuntuu löytyvän jo melko monesta kodista, jos omistat moisen, tämä jätskiohje on todella helppo ja lopputulos on mahtava! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, osta kunnon vaniljakermajäätelöä ja nauti se itsetehdyn raparperikompotin kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOhje 4-6:lle hengelle

Raparperikompotti
400 g raparperia
20 g voita
1 dl Somersby Red Rhubarb -siideriä
3 rkl sokeria

Kuori raparperit ja paloittele ne ronskeiksi paloiksi. Kuumenna pannulla voi ja lisää joukkoon raparperit, paista keskilämmöllä pari minuuttia. Lisää pannulle siideri ja nosta lämpöä, jotta seos kiehahtaa. Lisää sokeri ja anna raparperin karamellisoitua muutaman minuutin ajan. Mitä kauemmin paistat, sitä enemmän raparperi hajoaa. Jos haluat jälkkäriin kunnon sattumia, älä keittele liian kauaa. Maista raparperia, se on valmista heti kun suutuntuma on sinusta hyvä. Itse nappaan muutaman raparperipalan aiemmin sivuun ja keitän loput kunnon muhjuksi, jota sitten lusikoin lautasille. Kardemumma on tunnetusti raparperin paras kaveri, kuten on mansikkakin, muutaman mansikan voi heittää mukaan pannulle!

Tarvitset jäätelön tekoon jäätelökoneen ja digitaalisen lämpömittarin. Jäätelön voit valmistaa jo ennakkoon, kaavi se siinä tapauksessa vaikka pitkään leipävuokaan, kelmuta huolella ja pakasta. Kun lusikoit jäätelöä annoksiin, lämmitä lusikkaa kuumassa vedessä hetki, jolloin saat kauniita jätskipalleroita.

Kardemummajäätelö
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl täysmaitoa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
100 g sokeria
4 kananmunankeltuaista

Vispaa kananmunankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja kardemumma. Sekoita joukkoon sokeri-kananmunavaahto ja kuumenna 82 asteeseen. Jäähdytä seos. Kaada jäätelökoneeseen ja aja jätskiksi. Voit pakastaa valmiin jäätelön, jolloin se ei ole yhtä pehmeää kuin minun annoksessani, jonka kuvasin heti jäätelön valmistuttua.

Parempaa jädeä saa etsiä. Voit myös sekoittaa valmiiseen jäätelömassaan jäähtyneen raparperikompotin ja simsalabim, sinulla on raparperijäätelöä! Keittiöhommissa parasta on vapaus ja luovuus, antakaa palaa ja nauttikaa kevään mauista!
Kokoa annokset, koristele mansikoilla, vadelmilla, syötävillä kukilla tai mintunlehdillä ja nauti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANiin hyvää, mieheni mielestä paras jälkkäri, jonka olen koskaan tehnyt.

2 kommenttia

  1. Katja 7 kuukautta ago

    Kiitos ohjeesta 🙂 Mitä kukkia noi muuten on?

  2. Hanna 7 kuukautta ago

    Kiva jos tykkäät ohjeesta! Kukat on Inbloomista, vitsit kun en muista minkä nimisiä nämä ovat.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*