Rakkaudesta hyvään leipään

/ hanna

Yhteistyössä Stockmann Herkku

Meidän perheessä syödään leipää. Harvemmin ostamme muovipussiin pakattua teollista kamaa, käymme Herkussa pari kolme kertaa viikossa ja tuolloin nappaamme mukaamme tuoreet leivät leipomopisteestä. Mieheni lempinimi on Leipämies, rakkautensa leipään on aivan omalla tasollaan, rakastan piirretään ja siksi hän sai suunnitella tämän postauksen sisällön. Tervetuloa nauttimaan meidän herkkuleivistämme!
IMG_9188 IMG_9189 IMG_9190 IMG_9191 IMG_9192
Tonnikalaleivät tehdään tanskalaisesta ruisleivästä, yhteinen suosikkimme Herkun leivistä. Se säilyy kokonsa ja täyttävyytensä vuoksi monta päivää, siihen ei pysty yksikään vaalea leipä.
Tonnikalaleivät
1 purkki tonnikalaa öljyssä (MSC-merkittyä) kaada suurin osa öljystä pois ennen käyttöä
1 pieni purkki ranskankermaa
8 coctail-kurkkua pilkottuna
2 rkl Srirachaa
suolaa
mustapippuria
1/2 punainen chili pilkottuna
Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa, levitä kevyesti paahdetulle leipäviipaleelle ja nosta toinen leipäviipale täytteen päälle. Leikkaa leipä kolmioiksi, siten se on kiva syödä.

IMG_9193 IMG_9194 IMG_9195 IMG_9196 IMG_9197Tuore patonki, tai muu vaalea leipä tykkää avokadon ja tuorekurkun seurasta. Viipaloi avokado kuoressaan, kaavi lusikan avulla leivälle ja painele paikoilleen haarukan avulla. Viipaloi tuorekurkkua päälle, mausta suolalla, chilihiutaleilla ja mustapippurilla. Tiputa päälle limetinmehua.
IMG_9202Leipätorni nähdään taloudessamme aina kun mies tankkaa pitkää lenkkiä varten. Syön yhden leivän. Tämä lause tarkoittaa sitä ihan kirjaimellisesti, hän tosiaan voi louhia menemään kokonaisen leivän. Ja ei kerry hiilarit keskivartaloon, kun juoksee sen sata kilometriä viikossa.
Leipätorni kootaan tarkkaan harkituista komponenteista, maalaisleipä ja vuokabriossi ovat siihen loistavat leipävalinnat. Leivän väliin laitetaan voita tai tuorejuustoa, kunnon kinkkua, kermajuustoa, maustekurkkuja, tomaattia ja nyt ilmeisesti kuvausten vuoksi (koska en ole yleensä nähnyt) myös tammenlehvää.

IMG_9199 IMG_9200Briossileipä on syntisen hyvää, sen seuraksi tulee voita ja kermajuustoa, sekä äidin tekemää omenahilloa. Nautitaan teen kera.
Postauksesta jäi uupumaan leipäbuffet, joka on perheemme traditio. Joonas tekee valtavan vadillisen leipiä ja syömme leivät yhdessä, samalla kun katsomme kolmestaan jotain perheleffaa. Tämä on poikkeus tiukkaan sääntööni, että olohuoneessa ei saa syödä. Olen antanut hiukan siimaa, mitäs tekee niin herkullisia leipiä.

Yhdestä asiasta olemme kanssaan eri mieltä. Hän asettelee makkarat juuston alle, ja sehän on lähtökohtaisesti väärin. Sanokaa nyt tekin, että juusto laitetaan ensin, sitten leikkeleet.

Related posts:

croissant
Voileipäkakku kolmessa vartissa
Halparuokakirja ja samppanjaa

10 kommenttia
  • Oi! Mistä on tuo briossileipä? Onko itsetehty vai myydäänkö niitä valmiina jossain. En ole itse nähnyt kaupoissa.

    18.3.2016 14:09 ‐ Paiju

    • Stockmannin Herkusta sekin!

      18.3.2016 15:11 ‐ hanna

  • Makkara alle, juusto päälle! Meillä isäntä laittaa ensin juuston, sitten leikkeleen.

    18.3.2016 14:13 ‐ Hanna

    • Täytyy antaa nyt isännälle pisteet :)

      18.3.2016 15:11 ‐ hanna

  • Oi hauska postaus! Alko heti tehdä mieli kunnon voikkua! Toi briossileipä todellakin näyttää syntisen hyvältä.. mulla oli raskausdiabetes odottaessani vauvaa ja jouduin hetkeksi luopumaan vaaleasta leivästä. Palkitsin itseäni ostamalla joka viikko ihania erilaisia täysjyväleipiä leipomosta (kun muut herkut oli aika lailla kiellettyjä) ja jäi kyllä jonkinlainen herkkuleipäaddiktio päälle. :)

    18.3.2016 17:07 ‐ tuulia

  • Ööö no tietystikin juusto alle, leikkeleet päälle. Sehän on ihan itsestäänselvyys.

    18.3.2016 17:56 ‐ Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin

  • Omaa intoani Stockan Herkun leipiin vähensi se, että ne kaikkein herkullisimman näköiset leivät tuodaan ulkomailta. Meinasin joskus lentää takapuolelleni, kun käteni hamusi ihanan tuoreen näköistä kurpitsaleipää – joka oli tehty Jenkeissä!

    En vastusta raakapakasteita sinänsä. Jos ne tehdään hyvin, leipomukset ovat paistopäivänä yhtä hyviä kuin paikan päällä tehdyt. Leivän tyyppisen raakapakasteen tuominen noin kaukaa vain ärsyttää, koska Suomi on pullollaan hyviä leipomoita, jotka varmasti voisivat tehdä myös raakapakasteita ja kuljetusmatka päästöineen ja polttoainekuluineen olisi paljon pienempi.

    18.3.2016 19:06 ‐ Janica B.

  • Tulipa hyvään saumaan tuo teidän tonnikalaleipäresepti, olin juuri tekemässä nuorisolleni tonnarileipiä vanhan kunnon reseptini mukaan (tilliä, sitruunaa, creme fraichea, mustapippuria, punasipulia), mutta nyt tein vertailun vuoksi myös noita sriracha-kurkku-öljytonnikala -leipiä, ja nehän olivatkin ihan suosikkeja.
    Kiitos ohjeesta, ja hauskaa leipäelämää ja kevättä ja odotusta teille sinne naapurustoon!

    18.3.2016 20:21 ‐ J’donc

  • Onpa herkullisen näköisiä leipiä! Stockalta saa kyllä tosi maukkaita leipiä. Mua tosin häiritsee se, että ne on yleensä aina leivottu ulkomailla ja vain paistettu Stockan paistopisteessä.

    Jos laittaisin leikkelettä, niin se menisi juuston alle. Kun vähensin lihan syömistä, niin oikeastaan ensimmäisenä karsin leikkeleet. Ja se ei mulle ollut yhtään vaikeaa enkä kaipaa niitä leivälleni lainkaan.

    18.3.2016 22:30 ‐ Sanna

  • Ehdottomasti juusto pohjalle! Sen päälle tulee sitten kaikki muu. Täytyykin muuten käydä ostamassa joku päivä tuota tanskalaista ruisleipää… jospa lieventäisi mun Tanskan-ikävää.

    19.3.2016 14:36 ‐ Maiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>