Prosciutto-kantarellipasta

Prosciutto-kantarellipasta
14.8.2017 Hanna
Kategoriat: pastalista, ruoka, yleinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAYksi maailman parhaista asioista on hyvä pasta. Torimyyjät ja kantarellit, täältä tullaan! Purjo tuo settiin suloista makeutta, prosciutto sorvaa mukaan suolan ja rapeuden. Täydellinen kombo, testaa vaikka! Ja tägää Instaan #prosciuttokantarellipasta niin löydän sun safkan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProsciutto-kantarellipasta
neljälle

nokare voita
rypsiöljyä
1 paketti prosciuttoa
1 purjosipuli
1 l kantarelleja (vähemmänkin riittää, itse tykkään syödä näitä paljon)
360 g spagettia
1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
pala parmesaania

Leikkaa purjosta valkoinen ja vaaleanvihreä osa pitkittäin halki ja suikaloi purjo ohueksi. Jos kantarellit ovat suuria, leikkaa ne hiukan pienemmiksi. Raasta parmesaani valmiiksi.

Laita isoon kattilaan runsaasti vettä ja ruokalusikallinen suolaa, kun vesi kiehuu, heitä spagetti joukkoon.

Lorauta paistinpannulle tilkka rypsiöljyä ja nostele erotellut prosciuttoviipaleet pannulle, paistele keskilämmöllä muutama minuutti, käännä välillä, kunnes ovat rapeita. Nosta talouspaperin päälle odottelemaan valmista pastaa.
Heitä pannulle jääneeseen öljyyn mukaan nokare voita, kippaa sienet pannulle ja paista kolmisen minuuttia melko kuumalla pannulla. Nosta pannulle mukaan purjosipuli ja paistele lisää, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun spagetit on al dente, lorauta sienten joukkoon kerma.

Valuta pasta ja nosta se pannulle ja sekoita kastikkeen kanssa, murustele joukkoon rapeaksi paistettu prosciutto ja kourallinen parmesaania, sekoita. Nosta esille, viimeistele parmesaanilla ja lehtipersiljalla jos sellaista löytyy, meillä ei ollut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaikki meni, kolmeen pekkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 kommenttia

  1. sannamaija 1 vuosi ago

    Toimii oikein hyvin myös savuporolla kuivakinkun sijasta, jos haluaa ”upgreidata”.

  2. Hanna 1 vuosi ago

    Jes, suolaista laadukasta lihaa muodossa jos toisessa!

  3. EmilliaMaria 1 vuosi ago

    Finduksen pakastettu yrttihakkelus on nerokasta, nykyään on aina persiljaa (tosin sitä kippuralehtistä, mutta tykkään enemmin siiitä kuin lehtiversiosta) laittaa pastaan ja muuhun ruokaan. Basilika on myös hyvä, mutta sitä on helpompi pitää hengissä ikkunalaudallakin. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*