Porotortillat

/ hanna

Kaupallinen yhteistyö Polarica

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoronkäristys on ihanaa, mutta mitä tahansa käärii tortillalätyn sisään, on se vielä ihanampaa. Päätimme rullata käristyksen raikkaine lisukkeineen pötkön muotoon. Ja kuka sitä perunamuusia muutenkaan jaksaa aina veivata, vaihtelu virkistää!

Porotortillat
Kuusi tortillaa

6 kpl Santa Maria tortillalettuja
400 g Polarica poronlapakäristystä (sulata ohjeen mukaan)
reilu nokare voita
rypsiöljyä paistamiseen
1 pkt herkkusieniä
1 sipuli
1 dl karpaloita
1 prk ranskankermaa (tai 1,5 dl turkkilaista jugurttia)
pala tuoretta piparjuurta raastettuna
1/4 pienestä valkokaalista
mustapippuria
suolaa (Maldon)

Sekoita jäiset karpalot ranskankerman joukkoon ja jätä huoneenlämpöön. Viipaloi liha terävällä veitsellä pieneksi, jos talouden veitset kaipaavat teroitusta, saksi liha pieneksi Fiskarseilla!

Pilko sipulit, raasta kaali mummoraastimen ronskilla terällä ja viipaloi herkkusienet.

Kuullota sipulit voissa, siirrä sivuun odottamaan. Paista sienet voissa muutaman minuutin ajan ja nosta nekin sipuleiden joukkoon lieden viereen.

Kuumenna melko kuumalla pannulla 2 rkl voita ja loraus rypsiöljyä, lisää joukkoon pienitty poronliha. Paistele kymmenisen minuuttia, lisää joukkoon sipulit ja herkkusienet, mausta mustapippurilla ja halutessasi suolalla.

Paista tortillalättyjä todella kuumalla pannulla pienessä tilkassa rypsiöljyä minuutin verran per puoli. Täytä rullat poronkäristyksellä, nostele rullaan raastettua valkokaalia ja karpaloilla ryyditettyä ranskankermaa ja hiukan raastettua piparjuurta. Rullaa ja nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related posts:

piippua tekisi mieli
Ennakkotilaa Alexa Dagmarin esikoisteos Nuoren naisen opas
Arvonnan voittaja ja -20% alekoodi Balmuirin verkkokauppaan

4 kommenttia
  • Ei liity aiheeseen mitenkään, mutta voisitteko tehdä ravintolaohjeet aloittelijalle? En ole missään elämäni vaiheessa juurikaan syönyt hienoissa tai trendikkäissä ravintoloissa. Ketjupaikat ja pikaruokalat ovat vain tuttuja. Nyt minua ruoan puolesta kiinnostaisi kokeilla muutakin, mutta kynnys on todella korkea. Ahdistun jo ajatuksesta, että seison ravintolan ovella, enkä tiedä miten toimia. En ole sen tyyppinen, että kysyä pamauttaisin tämän asian siellä ravintolassa. Odotetaanko pöytään ohjausta, saako mennä itse, entä jos listalta ei löydykään mitään tilattavaa, kauanko on kohtuullista odottaa tarjoilijaa missäkin välissä, entä jos kukaan ei tajua, että olen valmis ja haluan maksaa ja lähteä niin kenelle tarjoilijalle siitä huutelen? Tuleeko lasku automaattisesti syömisten ja juomisten hinnalla vai pitääkö se summa päättää itse ja miettiä tippejä jo Helsingissäkin? Täällä Tukholmassa olen muutaman kerran joutunut tähän hinnoittelutilanteeseen ja siihen ravintolaan en toiste mene ahdistumaan.

    Lapsiperheiden ravintoloissa käyntiin löytyy vinkkejä, mutta olisi kiva, jos tällainen sielultaan maalainen aikuinenkin uskaltautuisi kokeilemaan.

    20.2.2017 12:08 ‐ Kaisla

  • ´Moi nyt näyttää niin hyvältä että menee kokeiluu …tortilloja tulee tehtyä itsekin ja ostettua valmiina mutta ,täytteet on kana ja jauheliha , nyttöpossu ja kaikenlaiset värikkää kasvikset ,eipäs ole tullut mieleen poroa . K iitos vinkistä :)

    20.2.2017 15:34 ‐ MUMMO

  • Hei, mahtava ohje ja just niin tarpeeseen, kun lapin lomalla poroa parhailkaan pakkasessa mietin mitä siitä duunata, peruskärtsä kun on jo niin nähty. Se on just näin, että kuka sitä muussia jaksaa aina veivata : )
    Ohje menee huomenna testiin. Kiitos vinkistä.

    28.2.2017 00:08 ‐ Marika

    • Kiva kuulla! Ihanaa talvea!

      28.2.2017 07:56 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>