Poropasta 2.0

/ hanna

Yhteistyössä Plan B
hannag poropasta essu hihassa plan bPoropasta on yksi meidän perheen suosikeista, siksi halusimme omistaa sille oman Essu hihassa -videon. Monesta lähikaupasta löytyy kaikki aineet pastan kokkaamiseen, maku on syvä ja huutaa seurakseen hyvää punkkua.
Päälle raastamme tuoretta piparjuurta, testaapa sinäkin – toimii ihanasti tuhdin poropastan raikastajana.

Joonaksen poropasta 2.0
Neljälle

360 g pastaa
2 rkl oliiviöljyä
nokare voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
100 g poron kylmäsavupaistia (löytyy leikkelehyllystä)
1 dl punaviiniä
2 dl kermaa
pari oksaa hienonnettua timjamia
1 rkl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

1. Kuullota sipulit ja chili voissa ja/tai öljyssä, kunnes pehmenevät.
2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
3. Suikaloi poro ja lisää se sipulien joukkoon pannulle, paistele keskilämmöllä tovi.
4. Nosta lämpöä ja lisää punaviini ja timjami, kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Lisää lopussa kerma sekä sinappi ja anna kiehahtaa, sekoita kastike al denten pastan joukkoon.
6. Raasta päälle tuoretta piparjuurta, nauti pasta punaviinin tai raikkaan jääveden kanssa.

hannag poropasta essu hihassa plan bhannag poropasta essu hihassa plan bhannag poropasta essu hihassa plan b hannag poropasta essu hihassa plan b

Related posts:

illallinen neljässä minuutissa
Salaattia, salaattia!
Paistettua riisiä ja porolastuja

5 kommenttia
  • Voiko punaviinin korvata jollakin?

    8.3.2016 11:56 ‐ Viivi

    • Hei, toki sen voi jättää pois, mutta tietty syvyys jää puuttumaan. Alkoholihan keitetään pois, eli jos se huolettaa, niin turhaan. Alkosta saa myös pieniä pulloja juuri näitä tapauksia varten.

      9.3.2016 09:37 ‐ hanna

  • Minä pakastan ylimääräisen viinin pieniin annospusseihin.
    Suosikkini on sitruunapasta, mutta en erityisemmin pidä valkoviinistä ja varsinkin arkena pulloon jää viiniä. Kokeilin sitruunapastaa ilman valkoviiniä, mutta eihän se ollut yhtä hyvää. Nämä pastareseptit ovat olleet arjen pelastajia, nopeita ja herkullisia. Kiitos niistä!

    9.3.2016 17:26 ‐ Minnie

    • Pakastaminen on loistava idea jos pullot ei muuten kulu loppuun! Ja totta se on, viinille on paikkansa tietyissä ruokalajeissa, ilman sitä lopputulos jää pliisuksi. Ihanaa kevättä!

      9.3.2016 18:37 ‐ hanna

  • Hei Hanna! Tämä ei nyt liity poropastaan mutta muistatko kun vanhan blogisi aikana kehuit sellaista ihanaa mannapuuroa? Siinä ei tainnut olla sen kummempia jekkuja mutta olisiko mahdollista että kertaisit sen ohjeen täällä jossain postauksessa taas? Tulisi kivaa vaihtelua arkiseen peruspuuroon. Terveisin säännöllisen epäsäännööllinen seuraaja:)

    15.3.2016 12:48 ‐ Ilona

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>