Ponzua pöytään!

/ hanna

Kaupallinen yhteistyö Kikkoman Ponzu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAYksi käytetyimmistä lasipulloista meidän jääkaapissa on Kikkomanin soijakastike, mutta sepä onkin saanut vierelleen kumppanin, joka täydentää sitä ja antaa toiselle pullolle luvan huilia hetkittäin.
Kikkoman Ponzu aka keittiön moniottelija on sitruunan ja soijakastikkeen rakkauslapsi, joka sopii jos ei nyt ihan kaikkeen, niin lähes. Tässä mun tapoja käyttää Ponzua; se antaa potkua paistettuun riisiin, marinadeihin, salaatinkastikkeisiin, lihapullataikinaan, vegeburgereihin ja no kuten sanoin, melkein mihin hyvänsä! Eilen marinoin lohta hetken aikaa Ponzu-kastikkeessa ja paistoin kevyesti, kylkeen tein kurkkusalaattia. Oli maukasta, mutta päätin jakaa kanssanne perheen suosikkiohjeen, joka tulee tässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABroilerin minuuttipihvejä, Ponzu-jugurttia, endiivisalaattia ja paistettuja sitruunoita

4 broilerin minuuttipihviä
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

1/2 dl – 1 dl rypsiöljyä
kolme oksaa tuoretta oreganoa
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja kahteen osaan leikattuna

Tee ensin jugurttikastike ja salaatti, paista sitten kanat.

Ponzu-jugurttikastike
3 dl turkkilaista jugurttia
2-3 rkl Ponzu-kastiketta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa, laita jääkaappiin tekeytymään.

Endiivisalaatti ja sinihomejuustoa
2 rkl sinihomejuustoa murusteltuna (voi jättää pois)
1 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl ruohosipulia hienoksi hakattuna
1 tl sokeria
1-2 pientä endiiviä viipaloituna
1/2 dl pinjansiemeniä
Sekoita listan viisi ensimmäistä raaka-ainetta keskenään kulhossa, lisää endiivit ja pinjansiemenet ja sekoita. Jos valmistat salaatin hyvissä ajoin, sekoita endiivit kastikkeen kanssa vasta hetki ennen tarjoilua.

Pyyhi kanafileet kuivaksi talouspaperilla, nosta laakealle lautaselle jossa odottaa vehnäjauhot ja seesaminsiemenet. Taputtele kanan pintaan jauhot ja siemenet ja nosta pannun viereen odottamaan.
Kaada pannulle öljyä siten, että pohja peittyy. Kuumenna öljy kuumaksi ja laske kanafileet pannulle varoen, laske ne itsestäsi poispäin, ettei kuuma rasva roisku päällesi. Atulat ovat oiva kaveri, suosittelen hankkimaan!
Lihan kuuluu sihistä kun lasket sen öljyyn, jos pannulla on hiljaista, öljy ei ole vielä riittävän kuumaa. Paista pari minuuttia, anna lihojen olla pannulla rauhassa, niitä ei tarvitse tökkiä eikä niiden allekaan tarvitse kuikkia ennen kuin pari minuuttia on kulunut. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla, laske lieden lämpöä hiukan, jotta kana ei pala. Käännä kanafileet ympäri, mausta myös toinen puoli. Heitä tässä välissä pannulle oreganonoksat ja kuoritut valkosipulinkynnet, niistä tulee ihana maku.
Voit tsekata parin minuutin kuluttua joko on kypsää, leikkaa suurin filee kahtia ja tarkista keskiosa. Se saa olla vielä mehevä, turhaa paistaa rutikuivaksi.
Kokoa annokset valmiiksi, tai kanna pöytään ja tarjoa vadilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAItse pussitan kaikki kastikkeet, tämän Ponzu-jugurtinkin, se säilyy jääkaapissa vielä muutaman päivän, jollei tule syödyksi yhdellä aterialla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAVoit leikata kanafileet valmiiksi, näistä tuli niin kauniita, etten raaskinut leikellä vaan tarjosin kokonaisina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPaistoin sitruunaa kuumalla pannulla muutaman minuutin, se lämpenee ja siitä tulee ihanan mehukas. Voit ottaa sitruunoille toisen pannun, jos eivät mahdu kanojen kanssa samalle pannulle. Tilkka öljyä ja sitruunat perään, leikkauspinta pannulle. Muutaman minuutin päästä valmista, saa tummua ihan huolella. Purista valmiin annoksen päälle.

Kikkoman Ponzu on saatavilla hyvin varustetuista K-Supermarketeista ja Citymarketeista.

Related posts:

400g
Kaunis kiitos
Huomenta Suomi hyvin nukutun yön jälkeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>