Pizzassani on pestoa, perunaa ja mozzarellaa

/ hanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Yksi keittiöni käytetyimmistä vempaimista on Bamix. Sain tämän maahantuojalta lahjaksi vuosi sitten ja olen surruutellut menemään liki päivittäin, smoothiet jätän muille, itse teen tahnoja, kastikkeita ja sen sellaista. Tähän pizzaan töräytän pikaisen peston Bamixilla, minuutissa valmis.

Joonaksen pizzapohja on maailman paras, ei tartu käsiin, pöydälle eikä kaulimeen, mieleen se tarttuu sitäkin tiukemmin. Siitä tulee ohut ja rapea, eli just täydellinen mun makuuni.
Pahoittelen isosti, sillä aiemmassa ohjeessa oli väärän veden määrä, oikea määrä on 2,5 dl. Alla siis ohje siten, kuin pizzamestari sen tarkoitti. Täällä lisää asiaa pizzasta.

Pizzapohjataikina (3 pyöreää pizzaa)

  • 5dl durum-vehnäjauhoja
  • 2,5dl lämmintä vettä, n. 40 asteista
  • 1pss kuivahiivaa
  • 1tl suolaa
  • 2-3rkl oliiviöljyä
  1. Sekoita jauhot ja hiiva
  2. Lisää lämmin vesi
  3. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia
  4. Lisää suola ja öljy, ja vaivaa vielä hetki
  5. Peitä kulho liinalla, anna kohota ainakin puoli tuntia
  6. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli yksi kerrallaan mahdollisimman ohueksi
  7. Lisää pestokastike, mozzarella ja kevyesti paistetut perunaviipaleet
  8. Paista pizzaa 250 asteessa uunissa 5-8 minuutin ajan

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKolmeen pizzaan tarvitset

2 palleroa Mozzarellaa (tämä Pirkan on parasta mitä lähikaupastakin saa!)
2 isoa perunaa
pari oksaa timjamia

Pikainen pesto
1 ruukku basilikaa
50g pinjansiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
50 g pecorinoa
suolaa
mustapippuria
Surauta tahnaksi sauvasekoittimella, sattumia saa jäädä, ne toimii ihanasti pizzan päällä.

Viipaloi pari suurta, kuorittua perunaa mandoliinilla ohueksi, paista perunasiivuja voissa keskilämmöllä tuokio, jotta pehmenevät.

Levitä ohueksi kaulitun pizzapohjan päälle pestoa, muutama perunaviipale ja revittyä buffalomozzarellaa. Timjami toimii kivasti sekin. Ohuet pizzat on helppo saksia slaisseiksi.

Nauti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Related posts:

tahdotko?
Essu hihassa -videolla Teriyaki-lohta ja coleslaw
Huomenta Suomi hyvin nukutun yön jälkeen

6 kommenttia
  • Heippa,
    kiitos ohjeesta, tätä pitää kokeilla!
    Onko tuo bamix sellainen hankinta, joka korvaisi blenderin? Tai varmaan tietysti makuasia, mutta tuskailen oman blenderin kanssa jolla en saa tehtyä mitään tahnoja, pestoja tms. kunnolla koska jäävät surraamaan terän alle. Olen jo aiemmin miettinyt olisiko Bamix ratkaisu siihen, mutta en ole muistanut selvittää asiaa. Mutta nyt se tuli taas mieleeni ja olisi kiva jos ehtisit kommentoida. Kiitos jo etukäteen ja hyvää kevään alkua teille!
    Marie

    3.4.2018 12:03 ‐ Marie

    • Itse en käytä perusblenderiä juurikaan, sauvalla hoituu kaikki. KitcenAidin Artisan Power 3,5 heppainen blenderi on asia erikseen, sillä teen keittoja, pähkinävoita ja muuta poverin lisäksi vetoisuutta vaativaa hommaa. Inhoan itsekin sitä, kun tahnat jää terien alle eikä sitä saa sieltä kirveelläkään pois, argh! Uskaltaisin väittää, että Bamixilla pärjää!

      3.4.2018 19:09 ‐ hanna

  • Hei, jos päädyt kasvattamaan yrttejä Plantuissa, on minulla tori.fissä myynnissä uudenveroinen valkoinen laite aika paljon halvemmalla kuin uutena. Ja olen su-ma tulossa Helsinkiin.

    3.4.2018 12:17 ‐ Laura

    • Kiitos vinkistä, skippaan kuitenkin. Hoidamme muuton ja sitten alan miettiä asiaa uudemman kerran. Ihanaa kevättä!

      3.4.2018 19:10 ‐ hanna

  • Ihana pizzaohje, just hyvät aineet. Kokeiluun menee!
    Minulla on lähes päivittäisessä käytössä Bamix 60-70 luvulta. Teen sillä itselleni aamulla smoothien. Toki muussakin käytössä loistava. Ostettu kirpparilta joskus 10 vuotta sitten 20 eurolla:)
    Kiitos blogista, odotan uutta kirjaasi innolla:)
    T: Hanna

    3.4.2018 18:40 ‐ Hanna

    • Kiitos kaima kommentista, mahtavaa kuulla, että Bamix pelittää vielä vuosikymmenten jälkeen! Ihanaa kun odotat mun kirjaa, makes me happy. Kaunista kevättä!

      3.4.2018 19:06 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>