Pesutorni keittiössä, suurperheen arjen pelastus

/ hanna

Yhteistyössä Siemens
OLYMPUS DIGITAL CAMERAEdellisessä kodissamme oli kodinhoitohuone, jossa rakastin lajitella, pestä ja silittää pyykkejä. Muutettuamme tähän asuntoon, törmäsin (kirjaimellisesti) kylppärin seiniin pyykkejä pestessäni. Neliöitä on kodissamme paljon, mutta kylppäri siihen nähden melko pieni. Ratkaisimme asian siirtämällä pyykkihuollon keittiöömme, jossa tilaa riittää.
Siemensin iSensoric-pesutorni on majaillut meillä muutamia viikkoja ja siinä on käynyt niin, että Joonas on innostunut hoitamaan pyykkihuollon! Ei se nyt minua varsinaisesti haittaa, saan yhä hoitaa silittämisen.
Pesukoneet eivät ole entisellään, totesin kun näppäilin konetta ensimmäistä kertaa päälle. Rummuissa on kuulkaa valot! Aivan älyttömän hyvä ja tarpeellinen juttu, ei jää rumpuun sukkia ja sieltä löytää samoin tein sen mitä on etsimässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKerrataanpa: taloudessamme on kuusiviikkoiset kaksoset, yhdeksänvuotias yleisurheilija, juoksija joka treenaa joskus kaksikin kertaa päivässä ja minä, maaninen silittäjä joka pesee ja silittää valkoiset paidat jokaisen käytön jälkeen. Käytämme keittiössä Balmuirin pellavaliinoja kaikkeen, samat liinat ovat käytössä kokkaillessa ja servetteinä. Slitettynä, tietty. Pellavaliinat pestään aina erikseen, pari koneellista viikossa kertyy helposti, meillä on kierrossa on n. 30 pellavaliinaa. Lakanapyykin olemme aina vieneet pesulaan, vanha koneemme kun oli aivan toivoton tapaus, jonka 60 asteen pesuohjelma kesti yli kolme tuntia. Ei meikäläisen hermoilla!

Testaamme pian tällä uutukaisella perkaalipuuvillaisten lakanoiden pesun, olisi hienoa jos saisi säästöön pesulaan kannetut rahat.

Pyykkiä tulee taloudessamme suuret määrät, siksi olemme tehneet pyykkihuollosta mukavaa seuraavin keinoin:

1. Lajittelemme pyykit heti niiden saapuessa pesuun omiin koreihinsa, erikseen menevät vauvanvaatteet, pellavat, treenivaatteet, valkoiset ja värilliset. Treenikamat pestään joka ilta, etteivät ala haista.
2. Pesemme pyykkiä aina kun touhuamme keittiössä, tällöin sitä ei pääse kertymään liikaa.
3. Pesuaine on annosteltu koneeseen valmiiksi, jolloin ennen pesua ei tarvitse mittailla oikeita aineita ja kaadella sitä mittakipon kautta pitkin lattioita, sormia, pesuainelokeroa ja no, tiedätte kyllä kuvion.
4. Kuivaamme suurimman osan arkivaatteista kuivausrummussa, pyykkiä ei tarvitse ripustaa esille, tämä säästää verkkokalvojen lisäksi aikaa.
5. Pyykinpesuaineet ovat aina tuoksuttomia, urheiluvaatteille on oma pesuaineensa jonka haen Ruohonjuuresta. En voi sietää pyykinpesuaineiden (eritoten huuhteluaineiden) hajua.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAimg_6723Siemens iSensoric pesutornin hyviä puolia tähän mennessä:
– pesuohjelmat ovat yhtä  nopeita kuin Bolt
– koneet ovat hiljaisia
– pesukoneen ja kuivausrummun merkkiäänet ovat miellyttävät, ei sitä iänikuista jäätävää piippausta juuri kun olet nukahtamassa vauvojen kanssa päiväunille (olen huutanut edelliselle pesukoneellemme väsyneenä että OLE SINÄ JUKOLISTE NYT HILJAA!)
– äänet saa halutessaan myös kokonaan mykistettyä, toisinaan hiljaisuus on kultaa
– automaattinen pesuohjelma, joka punnitsee pyykin ja annostelee pesuaineen itse
– rumpujen valo saattaa ratkaista myös kadonneiden mustien sukkien mysteerin
– digitaalisuus kiinnostaa myös noita kaksilahkeisia ja itse olen jäänyt taustalta tarkkailijaksi
– pesutorni on kaunis, eikä sitä ole mielestäni tarvetta piilottaa mihinkään, se on tärkeä osa suurta keittiötämme ja perhettämme
– kuivausrumpu ei ole vaatesyöppö, kuten ehkä joskus 80-luvulla vaan tämä hellii vaatteita ja putkauttaa ne ulos pehmoisina – eivätkä ne enää kutistu!
– kuivausrumpu kertoo jäljellä olevan kuivausajan
– pesutorni on sijoitus asuntoon, vuokramarkkinoilla on helpompi saada iso asunto eteenpäin kun perheelliset varmasti arvostavat toimivaa pyykkihuoltoa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinkki muille vauvaperheille, jotka latailevat puhelimiinsa white noise -linnunlauluja ja vesiputouksia jotta beibi nukkuisi: pesukoneen ja kuivausrummun hurina on parasta unimusiikkia vauvoille, illan viimeinen koneellinen pestään samaan aikaan kun vauvat matkaavat unten maille. Peace and love!

Related posts:

pariisi / le cinq codet
Joulunajan ihanin juoma on shrub
Terveisiä keittiöistä!

20 kommenttia
 • Hei.
  Meidän viisihenkisessä perheessä pärjätään mainiosti ilman kuivausrumpua. Se säästää vaatteita, rahaa ja luontoa. Kuivauskaappi meiltä löytyy, mutta käytämme sitä lähinnä säilytyskaappina. Muutaman kerran vuodessa sillä kuivataan vaatteita esim. täkkejä.

  Mun ihan suosikki on pyykkinarut pihalla, mutta siihen tarvitaan omakotitalo ja oma piha.

  Ja onneksi meillä on kodinhoitohuone ja riittävän isot pesutilat, jonne mahtuu kolme kuivaustelinettä kerrallaan.

  Mikä on se Ruohonjuuresta ostamasi pesuaine? Voisin kokeilla.

  Mukavaa viikonloppua.

  30.9.2016 14:37 ‐ Satu

  • Itse en laiskana luopuisi kuivausrummusta, parantaa niin paljon meidän arkea. :)
   Palaan pesuaineeseen seuraavassa postauksessa aiheen tiimoilta.
   Kaunista syksyä sinulle ja perheellesi!

   30.9.2016 16:31 ‐ hanna

 • Voi kuinka söpön ja hyvän mielen postauksen sait pyykkikoneestakin aikaan. Ihana.
  Mä rakastan pyykinpesua, mutta nyt, kun elämässä meni miltei kaikki uusiksi, niin pikkuyksiössäni ei ole tilaa lainkaan pesukoneelle. Käytän siis pesulapalveluita, lähinnä itsepalvelupesulaa. Sekin on ihan hauskaa, mutta eihän mikään voita kotoilun lomassa tehtyä pyykkäilyä.

  30.9.2016 18:43 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

  • Nautin kyllä myös pesulan käytöstä, itse tykkään toisinaan ulkoistaa homman ja heitän kaikki mekot pesulaan. Oi miten ihanaa se on hakea ne sieltä pois!

   4.10.2016 14:23 ‐ hanna

 • Mäkin tulin kyselemään tuon ruohonjuuren pesuaineen perään
  nimim. haisevat trikoot

  2.10.2016 09:19 ‐ Sini

 • Kaikki jotka eivät voi sietää pesuaineen hajua ja varsinkaan sitä huuhteluaineen löyhkää, luvassa vinkki! Aivan paras on pyykkietikka! Eli laitetaan huuhteluaineen asemasta pesukoneen huuhteluainelokeroon. Vie pois hajut, pesuainejäämät ja puhdistaa samalla pesukoneen. Suosittelen! Esim omat vauvanvaatteeni, mitkä äiti oli säästänyt, ja säilyttänyt vinttikomerossa 36 vuotta, tulivat normaalilla 40 asteen pesulla hajuttomiksi. Huippuaine!

  2.10.2016 15:21 ‐ Sari

 • Sari, tarkoitatko siis ihan tavallista etikkaa vai onko olemassa joku nimenomaan pyykille tarkoitettu etikka? Olen joskus kokeillut ihan perus etikkaa, mutta se ei toiminut vaan pyykit haisivat sen jälkeen etikalle. Not good. Mutta ehkä laitoin sitä vaan liikaa tjs…

  3.10.2016 07:52 ‐ Anu

 • Le Pere Pelletier pyykkietikka. Sisustuskaupat myy, mutta monesta paikasta aina loppu. Ihania ja mietoja tuoksuja useita; ruusu, puuteri ja pioni on omia lemppareitani. Ostan kerralla aina useamman pullon. Ihana tuote.

  3.10.2016 11:54 ‐ Ritva

 • Kiitos Ritva, en ehtinyt vastailla heti kommenttiin! Eli juurikin tuo kyseinen huuhteluetikka. Toimii kuin kuuluisa junan vessa. Omia tuoksusuosikkeja on tee ja puuteri sekä amber… Treenivaatteet, työvaatteet (hitsauskäryt ja muut miehekkäät tuoksut :)) ovat kaikki ihanan raikkaita pesun jälkeen! Aiemmin nuo työvaatteet kärysi koneesta tullessaan puhtainakin. Että ei kun testaamaan! Ja vielä paras juttu, säilyttää myös värit parempana sekä kankaan yleisestikin kun poistaa nuo pesuainejäämät!

  3.10.2016 13:16 ‐ Sari

 • Tällä postauksella laitoit meidän pellavaliinojen käytön perspektiiviin, eli perässä tullaan. Olisi mukava kuulla mikä on lempparimerkkisi?

  3.10.2016 16:02 ‐ Katariina

 • Kiitos kommenteistanne, tuo pyykkietikka kiinnostaa mua myös testaan!

  4.10.2016 14:25 ‐ hanna

 • Ihanaa miten joku saa pyykinpesustakin mukavaa luettavaa.. Täällä myös yksi päälle 8 kk pienen pojan alku rauhoittunut niin pyykinpesukoneen sekä kuivausrummun ääneen.. Nyt kun ikää tullut lisää niin ei se imurinkaan ääni paha ole ;)

  5.10.2016 14:07 ‐ Laura

 • Myös tavallinen etikka toimii mainiosti, kun lorauttaa vain vähän huuhtelulokeroon. Vaatteet tuoksuvat puhtaalle ja raikkalle, mutta eivät etikalle.

  5.10.2016 14:14 ‐ Katja

 • Olipa hyvä tieto tuosta pyykkietikasta, koskaan kuullutkaan! Voisitkohan vinkin antanut vinkata heti myös ostopaikasta, josta voisi tiedustella…? Mä en myöskään voisi kuvitella käyttäväni kuivausrumpua. Vaikka nelihenkisessä perheessä on toki paljon muutakin puuhaa kuin pyykin ripustaminen telineelle, kuivausrumpu tuntuu vaan kauhean epäekologiselta sähkösyöpöltä ja vaatteita kuluttavalta. Varmasti oma vakava päähänpinttymäni, mutta minkäs teet :) Eikä sellaiselle olisi oikein tilaakaan. Emme pese pyykkejäni kuin muutama kerta per vk, joten eipä tuo kauhean iso ongelma olekaan.

  Pieni pyyntö Hanna, vaikka olet kaksosten kanssa superkiireinen ja kädet täynnä, voisitko bloggailla välillä ihan perusarjestasi enemmän? Siis normipostaus ilman tuotemainintoja. Itse ainakin tykkäisin, että näitä olisi enemmän yhteistyöpostausten joukossa. Ymmärrän, että sun pitää kirjoittaa ilmaiseksi saaduistasi tuotteista ja vaatteista postauksia aika piankin blogiisi, mutta muistathan myös niitä, jotka hakeutuu blogiin vain lukeakseen ihan tavallisia arkisia juttuja. Erityiskiitos pastaohjeista :)

  5.10.2016 14:27 ‐ Sannastiina

 • Pesutorni hajosi just. Mikähän liike myy tätä mallia?

  22.2.2017 23:52 ‐ HannaK

  • Gigantissa ainakin näytti olevan!

   23.2.2017 09:38 ‐ hanna

 • Itse miehenä pesen omat joskus äidiltä haetut pyykit mökillä vanhalla pulsaattoripesukoneella! Minunkin suosikkini on pyykkinarut! Minusta on mukavaa ripustaa pyykit ulos narulle kuivumaan jos vain on mahdollista! Minusta on mukavaa nauttia pyykinpesusta näinkin!

  23.2.2017 12:25 ‐ miespyykkäri

 • Lähes samasta setistä tehtiin tänään kaupat. Kiitos Hanna vinkistä! Meillä koneet piiloutuu kellariin, joten ulkoasusta emme maksaneet: viisas myyjä opasti näin. Puuttumaan jäivät oikeastaan vaaka ja pyykkirummun valo. Meniköhän ihan pieleen? Kuivausrummussa on valo. Jes!

  23.2.2017 23:06 ‐ HannaK

 • Moikka. Teillä kun on paljon Balmuirin tuotteita niin pesetkö pellavalakanat ja pyyhkeet 60 asteessa? Entä laitatko kuivausrumpuun?

  26.3.2017 16:14 ‐ Riikka79

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>