Peltilihis

/ hanna

hannag peltilihapiirakka 400 g – parhaat jauhelihareseptitSosiaalinen media se jaksaa hämmästyttää, jälleen kerran. Maikkarin Sivumaku-blogin Jani kirjoitti sanasen 400 g – Parhaat jauhelihareseptit -kirjastamme, eikä ollut kovinkaan vakuuttunut kattauksesta. Kokkasi kuitenkin mielipahaansa ohjeellamme peltilihiksen, jakoi sen kanavissaan ja boom – postausta on jaettu tähän mennessä jo 5500 kertaa!

Kansalla on nostalgiannälkä, ja yksinkertaiset ja maukkaat arkiruoat kiinnostaa, sanon minä. Tässä siis teillekin peltilihiksen ohje kirjastamme, muokkaa ohjetta vapaasti.

hannag peltilihapiirakka 400 g – parhaat jauhelihareseptithannag peltilihapiirakka 400 g – parhaat jauhelihareseptithannag peltilihapiirakka #400grammaahannag peltilihapiirakka 400 g – parhaat jauhelihareseptithannag peltilihapiirakka 400 g – parhaat jauhelihareseptit

Peltilihapiirakka
kahdeksalle (tai parille sudennälkäiselle)
2 pkt voitaikinaa (a 500 g)
2 kananmunaa
2 dl riisiä (mikä vaan käy, tänään tein risottoriisistä)
4 dl vettä riisin keittämiseen
1 tl suolaa
2 sipulia
öljyä paistamiseen
400 g naudan jauhelihaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl valkopippuria
1 tl cayennepippuria
1 kananmuna voiteluun
1. Sulata voitaikina. Keitä kanamunat koviksi.
2. Keitä riisi  kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
3. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Paista sipuli ja jauheliha.
5. Kuori kananmunat ja hienonna ne.
6. Sekoita jauhelihan joukkoon riisi ja kananmuna, mausta seos.
7. Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
8. Levitä täyte taikinalevylle.
9. Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle. Taita ylempi levy hiukan alemman alle.
10. Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kananmunalla.
11. Paista lihapiirakkaa 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

hannag peltilihapiirakka 400 g – parhaat jauhelihareseptitEssu päästi tiukasta otteestaan, sunnuntai-iltana on aikaa nauttia loputkin piirakasta.
Jos tilaat verkkokauppamme kautta jauhiskirjan, saat siitä mobiiliversion kaupan päälle. Tarjous voimassa vielä sunnuntain 20.9. ajan. Rentoa sunnuntaita!

Related posts:

kotoa konttoriin?
Lounas ranskalaisittain, sinisimpukoita ja Chablista
Etuja lapsellisille

16 kommenttia
  • ”Peltilihis” on kuulunut lapsuuteni jouluihin . Jouluaattona söimme äidin tekemää lihapiirakkaa alkuruoaksi lihaliemen (buljong) kera. Olen jatkanut perinnettä, tosin helpoimman kautta, eli käyttämällä valmista voitaikinaa ja lihaliemikin valmistuu kuutioista pienelle tuunauksella. Sitten toinen jauheliharuoka lapsuudesta: jauheliha paistetaan muruiksi ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Lisätään ihan lopussa pieniksi silputtua kurkkua ja tomaattia sekä persiljaa. Syödään spagetin kera. On hyvää ja helppo tehdä.

    21.9.2015 12:14 ‐ Leena

  • Ihania makumuistoja, monella tuo peltilihis tosiaan tuntuu olevan joulunajan muisto. Lihaliemen kanssa avomiehenikin sitä on lapsena syönyt. Ja pulkkamäen jälkeen, mikään ei ole parempaa kuin lihis.

    21.9.2015 13:02 ‐ hanna

  • Ei tuo Jani nyt niin kovasti kirjaa lytännyt, piti vain hieman suppeana ja tavanomaisena. Odotin postauksen perusteella nimittäin hytösmäistä lyttäystä, taisi olla hieman liioittelun makua.

    Peltilihis kyllä maistuis, pitää varmaan kääriä hihat ja ryhtyä hommiin.

    21.9.2015 19:59 ‐ Boris

  • En väittänyt hänen lytänneen kirjaa, sanoin ettei hän ollut kovin vakuuttunut kattauksesta. Lempeässä mielessä.

    22.9.2015 09:32 ‐ hanna

  • Aivan, aivan. Luin hieman ohi.

    Mutta piti vielä sanoa, että pidän kovasti kirjoitustyylistäsi ja tavastasi käyttää sanoja.

    22.9.2015 15:17 ‐ Boris

  • Ehkä itsekin olin hiukan pettynyt jauhelihakirjan suppean valikoimaan, koska kirjan idea ja nimi ovat loistavat! Ohjeet ovat ihania ja helppoja toteuttaa arkisin. Puolet ohjeista oli kuitenkin jo meillä jatkuvassa käytössä ( juu me käydään tosiaan jauhelihalla ;) ) joten hirveästi uusia inspiksiä en saanut. Nauratti kun osa ohjeista oli prikulleen samanlaisia kuin omat itse ”viritetyt”. Onko vain kaikki helpot jauhelihaohjeet jo keksitty? Tiedä häntä. Kirja toimii myös hyvin ikäänkuin ruokalistana. Aina kun en keksi, että mitäs nyt ”jauhiksesta” tehdään, kaivan kirjan esiin ja otan seuraavan reseptin käyttöön. Lihiksen yli olen vielä hypännyt. Ehkä odottelen sellaista oikeasti ekaa kylmää syyspäivää :)

    23.9.2015 08:50 ‐ Suvi

  • Kaunis kiitos, Boris! Kommenttilootani on siitä kummallinen, ettei se hyväksy hymiöitä – jos hyväksyisi, lähettäisin tässä nyt sellaisen.

    23.9.2015 09:00 ‐ hanna

  • Halusimme aloittaa jauhissarjan perusteista, enkä itse nähnyt hyvänä ideana kasata sataa reseptiä yhteen kirjaan, sillä vähempi on helpompi hallita ja sitä tulee oikeasti käytettyä. Liian suuret reseptimäärät aiheuttavat runsaudenpulaa, eikä se mielestäni sopinut tähän jauhiskirjaan. Jatkoa on siis tulossa, maailman parhaat jauheliharesptit on sitten se kokeellisempi versio, jossa maailman maut pääsevät oikeuksiinsa. Iloa sun syksyyn!

    23.9.2015 09:02 ‐ hanna

  • Meinasinkin ehdottaa jatko-osaa :) Jään odottamaan sitä innolla!

    25.9.2015 08:27 ‐ Suvi

  • Kiva kuulla, sitä on jo ideoitu – muutaman ruokamatkan se toki vaatii ennen valmistumistaan… Iloa syksyysi Suvi!

    25.9.2015 08:48 ‐ hanna

  • En tiedä onko peltilihis saanut täällä maaseudullakin suuren suosion vai onko kyse muusta sattumasta, mutta meidän ruokakaupasta oli eilen isot voitaikinalevyt loppu.

    26.9.2015 11:35 ‐ Minnie

  • Heh, muutaman viestin olen saanut jossa on kerrottu samaa – ken tietää! Tai ehkä tähtitorttukausi alkoi aikaiseen tänä vuonna…

    26.9.2015 21:52 ‐ Hanna

  • Äitini on tehnyt tätä piirakkaa niin kauan kuin muistan ja nyt kuulin vasta sen virallisen nimen=) Nostalgista=)

    6.10.2015 13:32 ‐ annuska

  • Oijoi,levylihistä! Äitini teki tätä meille useasti sunnuntaisin lapsena ja olen etsiskellytkin hyvää levylihis reseptiä ! Täytyy siis tulevana sunnuntaina kokeilla :) olen aloitteleva ruokabloggaaja eli jos jaksat kurkkaa blogiini erikabastlea.blogspot.se olisin ikionnellinen ! Kaikki kritiikki ja kommentti on lämpimästi ja rakentavasti tervetullutta!

    7.10.2015 12:08 ‐ Erika Bastlea

  • Hei,
    Kiitos ohjeesta! Kysyisin voiko voitaikinan tilalla käyttää isoja lehtitaikinalevyjä? Onko siis lehtitaikina sopiva tähän?

    10.10.2015 19:59 ‐ Lilli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>