Kahvin äärellä ihmeidentekijän kanssa (sis. arvonnan)

/ hanna

Kaupallinen yhteistyö Paulig

Suhteeni kahviin on monen miljoonan muun suomalaisen tavoin pitkä. Raskausaikana kahvi aiheutti pahaa oloa, pelkkä tieto alakerran kahvilasta sai minut toisinaan puuskuttamaan. Mietin teekupin ääressä, kieli palaneena ja itku silmässä, että onko minusta koskaan enää kahvinjuojaksi. Tee ei ole meikän heiniä, yksi syy tuossa edellä jo mainittiinkin, malttia ei ole ja kieli siinä palaa, sitten kun jättää kupin jäähtymään, niin löytää sen seuraavan kerran jääkylmänä jostain hyllyltä, ikkunalaudalta tai silityslaudalta. Haudutin aina liikaa tai liian vähän, en löytänyt omaa makua vaikka tyhjensin teepuodin jos toisenkin. Ei jatkoon.
Huoli kahvirakkauden kadottamisesta oli onnekseni turha ja palava rakkaus kahvia kohtaan palasi kaksosten saavuttua maailmaan. Laadultaan loistokkaimmat kupposet olen saanut lähiaikoina kahviloissa, kotona on iskenyt kaamea laiskuus ja kupista löytyy milloin mitäkin huttua. Kahvikone odottelee  vielä tovin, pian saamme sen taas iskuun ja arkemme rullaamaan siihen tahtiin, että koko perheen kahvi-ihmiset ovat aamulla saman kahvin ääressä.

Kahvissa maistaa laadun yhtä selvästi kuin polyesterin erottaa villasta. Kun on päässyt hyvän makuun, siinä haluaa pysyä ja kehittää makuaan. Itse en pidä vieläkään kovin hedelmäisistä kahveista, tästä syystä eräs suosikkikahvilaketjuni jäi pois aarrekataltani, heillä kun talon kahvi on ennen kaikkea sitä hedelmää. Minä rakastan tummaksi paahdettua kahvia kuuman maidon kera, Café Parisien ja Moccamaster on oma tieni onneen. Tuon kombon löysin hyvän ystäväni arjesta, mikään ei ole parempaa! Tai no, tuolla lopussa pieni takinkääntö, kuinkas muutenkaan.

Tästä aasinsiltaa pitkin ystäviin ja sosiaalisiin juttuihin. Sitähän se kahvi ennen kaikkea on. Laatuaikaa ystävien kanssa, kiireetön tuokio miehen kanassa kun vauvat nukkuvat, puhelinpalaverin piristäjä kun langan päässä on toinen kahvia siemaileva sybariitti. Kahvitauko voi pelastaa hektisimmänkin perjantain, puhumattakaan nyt maanantaista. Olen perinyt kainuulaiset juuret ja se tarkoittaa onnekseni sitä, että voin juoda kahvia vielä ennen nukkumaanmenoa eikä se vaikuta uniini mitenkään. Aamuisin kahvi osaa iskeä oikeaan paikkaan, sieltä löytyy se kiksi jolla asioita tehdään himpun verran liian nopeasti, silti suurella sydämellä.

IMG_4457Tapasin Paulig Kulmassa Asnakechin, naisen joka viljelee kahvia Etiopiassa. Pioneeri alallaan, vahva ja ihailtava nainen.

Istuimme alas hänen oman tilansa kahvin ääreen, kuinkas muuten. Kuulin kahvinsa olevan luonteeltaan villi. Onko siis hänkin? Halusin puhua kanssaan siitä, millaista elämänsä on kahvitilallaan. Minulla oli siitä yhtä vajavaiset ennakkotiedot kuin vaikkapa skientologiasta. Luulen tietäväni jotain, en oikeastaan tiennyt yhtään mitään.

IMG_4455
Hänen tarinansa alkoi lauseella: I was kidnapped when I was 12 and I was forced to marry against my will. Tässä vaiheessa käänsin vihkoni kysymyspatterin pois edestäni ja kuuntelin. Ymmärsin, että istun ihmeidentekijän seurassa, joka oman selviytymistarinansa lisäksi tekee kovasti töitä parantaakseen alueensa tyttöjen ja naisten asemaa. Kaikki on mahdollista kun on palo ja halu tehdä asioiden eteen kaikkensa. Ja hänellä on. Tie sinne on vienyt kahvipapujen kautta. Hän työllistää, hän auttaa perheitä tekemään sopimuksia joissa nainen ei jää nuolemaan näppejään, hän opettaa kädestä pitäen pankkitilin avaamisen ja kouluttaa uusia viljelijöitä kahvin saloihin. Hänen suurin unelmansa on perustaa kotikonnuilleen synnytyssairaala. Tarinansa ääressä oli vaikeaa pitää silmät kuivina, olemme kansana niin etuoikeutettuja, että meidän velvollisuutemme on tehdä kaikkemme auttaaksemme vähäosaisempia. Uskon hänen vielä saavuttavan tämän unelmansa, jota suurempaa ja tärkeämpää on juuri nyt vaikea keksiä.

IMG_4458Keveämpään tunnelmaan ja uuteen kupilliseen kahvia. Kysyin, josko sitä voisi kuvailla feminiiniksi, hän sanoi sen olevan okei. Kahvi on hänelle selvästi tärkeä asia, mutta ei vakava sellainen.
Hän kertoi nauttivansa jopa 15 kuppia kahvia joka päivä. Muistutti kuitenkin siitä, että meidän suomalaisten kupit eivät ole kuppeja, ne ovat saaveja. Eli ei ehkä kannata kopioda tuota määrää suoraan Teema-mukiin, jaetaan se ainakin kahdella. Ja kello kuuden jälkeen nautitun kahvin ansioista menee kuulemma unet. Miten hän kuvailisi omaa kahviaan, vastaus tulee salamana: the best I’ve ever had. Saan kutsun tulla Etiopiaan, sain myös aivan älyttömän vinkin, jota testasin heti aamulla. Uskomatonta, mutta se toimii. Laita hyppysellinen suolaa kahviisi. Testaapa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAsnakechin terveiset sinulle: kun pidät kahvikuppia kädessäsi, ajattele sen olevan kahvinviljelijän käsi. Se on kiitos sinulle siitä, että valitsit vastuullisesti kahvin, jonka alkuperä ja työolosuhteet tunnetaan. Sen eteen tekee paljon töitä Paulig, siksikin myös Café Parisien -kahvi pitää pintansa kun omasta suosikistani puhutaan. Moccamaster pääsi kaapista jo ikkunalaudalle asti, joten eiköhän tässä kesään mennessä olla jo takaisin ruodussa.

IMG_4456

Kerrotko minulle yhdellä lauseella, mitä kahvi sinulle merkitsee? Vastanneiden kesken arvotaan vuoden sumpit Pauligin kahvipakettien muodossa, voittajan henkilökohtaiset mieltymykset otetaan luonnollisesti huomioon. Arvonta suoritetaan 14.2.2017 klo 14.00 ja voittaja ilmoitetaan tuolloin myös tämän postauksen yhteydessä. Onnea ja kuumia kupposia!

Arvonta on suoritettu ja voittajan kommentti on tässä. Voittajalle on lähetetty sähköpostia. Onnea!

Palaan kahvin tuoksun myötä milloin lapsuuteen, tällöin nuoruuteen, hetkittäin äitiyden alkuun, usein haaveisiin, monesti kasvuuni naisena, jatkuvasti hurmaaviin lapsiin, hetkittäin tapaamiini ihmisiin maailmalla ja satunnaisesti suruun. Aamunkahvihetki aamun rauha ja kaikki on mahdollista. Tavat ja tottumukset muuttuvat, mutta tuoksu palauttaa asioita mieleen.

Related posts:

äitiinsä tullut
tilaa ennakkoon safkaa skideille ja 400g
Kahvipaussi

173 kommenttia
 • Jokapäiväinen nautinto.

  10.2.2017 08:54 ‐ Essi

 • Aamukahvi, tummapaahtoinen ja lämmin maito pitää tämän naisen tiellä koko päivän <3.

  10.2.2017 09:01 ‐ Terhi J

 • Aamukahvi on jokapäiväinen luksushetki.

  10.2.2017 09:04 ‐ Hanna

 • Hengähdyshetki arjen keskelle, hyvällä kahvilla on ihana palkita itsensä.

  10.2.2017 09:05 ‐ elliina

 • Pienten kaksosten kanssa kahvi on välttämättömyys ja arjen nautinto.

  10.2.2017 09:05 ‐ Hannaa

 • Kahvi on minulle ennen kaikkea lupaus hengähdys hetkestä kiireen keskellä.

  10.2.2017 09:07 ‐ Saara

 • Hauskaa luettavaa, ilmeisesti kaikkialla maailmassa on samat tavat. Jo pienenä, kun mummo opetti pannukahvinkeiton saloja, kahviin lisättiin aina hyppysellinen suolaa viemään veden maku pois. Se tapa on jäänyt elämään, keitän sitten pannu- tai suodatinkahvia. Suolattoman kahvin ero tuohon tuunattuun on huima! Minut voi jättää arvonnasta pois, olen todellinen kahvinatsi, enkä omaa suosikkia tuosta tuotannosta löydä.

  10.2.2017 09:08 ‐ Sari

 • Kahvi merkitsee nautintoa. Siksi lopetin viime viikolla työpaikan automaattikahvin juomisen. Nautin sitten vapaapäiviniä sitäkin enemmän.

  10.2.2017 09:12 ‐ tiitu

 • Kahvi on minulle nautinto: aamun aloittaja, päivän päättäjä. Myös minä olen niitä yökukkujia, joiden unenlaatuun myöhäisellä kahvittelulla ei ole rahtuakaan vaikutusta. Kahvi on iso osa arkea, juhlahetkien kruunaaja sekä himpun verran harmaaseen päivään luksusta tuova herkku (etenkin kun maidon vaahdottaa maanantaiaamun kunniaksi!). Minä ❤️ Kahvi.

  10.2.2017 09:16 ‐ Emmisstiina

 • Minulle kahvi merkitsee hengähdystaukoa, milloin mistäkin.
  Työelämässä hektinen tahti ja ajattelu vaihtuu hetkeksi työkavereiden kanssa naureskeluun ja sometteluu kahvikupin äärellä. Nyt hoitovapaalla viihdytyskeskuksena, kokkina ja siivoojana toimiminen vaihtuu ekojen päikkäreiden aikana hetkeksi sohvalla lekotteluun ja Netflixiin kahvikupin kanssa. Kuppi valitaan myös fiiliksen mukaan aina, milloin pieni ja koristeellinen, milloin suuri ja trendikäs. Kahvi <3

  10.2.2017 09:19 ‐ Päivi

 • Kahvi on aamulla herättäjä ja piristäjä, päivällä hengähdyshetki ja lämpöä tuova tuttu. Tummapaahtoinen kahvi maidolla, sitä en vaihtaisi mihinkään muuhun <3

  10.2.2017 09:22 ‐ HeidiM

 • ”Kahvilla” on jaettu hetki elämässä:)

  10.2.2017 09:25 ‐ Niinu

 • Kahvi avaa kirjaimellisesti aamun, silmät ja mielen uuteen päivään.

  10.2.2017 09:25 ‐ Puuraitti

 • Kahvi on minulle kaksiteräinen miekka. Joskus se on välttämätön ”paha”, mikä pitää kiireessä hörppäistä, jotta pysyy hereillä, mutta onneksi useimmiten kahvi on päivän pelastaja ja nautinnon tuoja.

  10.2.2017 09:26 ‐ Suvi P.

 • Itse en kahvia juo, mutta kun aamulla istumme keittiön pöydän ääressä mieheni kanssa, hiukset vielä hiukan sekaisin ja silmät sikkurassa, hänen mukissaan höyryää kuuma kahvi ja omassani lämmin tee, niin onhan siinä hetkessä ihan joka ikinen kerta jotain pyhää. Hiljainen koti ja vain me kaksi. Lasten unituhinat taustalla.

  10.2.2017 09:29 ‐ Heli

 • Nautintoa, omaa hetkeä.

  10.2.2017 09:30 ‐ Jaana Rantala

 • Olipa mielenkiintoinen kirjoitus! Kahvi merkitsee minulle jokapäiväistä nautintoa. Siitä en helpolla luopuisi.

  10.2.2017 09:32 ‐ Anna Vee

 • Aamu ilman kahvia, on kuin lehdetön puu kesällä :)

  10.2.2017 09:35 ‐ Pirita Forssell

 • Kahvihetki, päivän paras hetki olla yksin ja yhdessä.

  10.2.2017 09:36 ‐ Emmi

 • Rauhoittumista ja pysähtymistä tummapaahtoisen seurassa

  10.2.2017 09:37 ‐ Anne

 • Olen syntynyt kahvimaassa Etiopiassa,joten….
  Ihana blogipostaus,kiitos.

  10.2.2017 09:39 ‐ Sofia

 • Kahvikuppi kiireessä tuo kiireettömyyden tunteen. Kiireettömyydessä taas voi vaipua ihan nirvanaan. Tykkään kahvista maidolla. Tai perheen muiden jäsenten mukaan maidosta kahvilla:)) Ihan miten vaan mutta kahvia en jätä!

  10.2.2017 09:42 ‐ Kati

 • Kahvi…yksi kupillinen aamiaispöydässä Ukko-kullan kanssa …kiireettömästi.

  10.2.2017 09:44 ‐ Päivi

 • Maailmanparannusta kahvikuppi kerrallaan.

  10.2.2017 09:55 ‐ Laura D

 • Kahvi merkitsee omia pieniä hetkiä, erityisesti aamuisin. Kahvi pitää saada juoda kiireettömässä fiiliksessä.

  10.2.2017 10:02 ‐ Jasmine

 • Kahvihetki, paras hetki! Nyt olen mieheni kanssa hurahtanut mutterikeittimellä tehtävään kahviin ja siihen maito vaahdotettuna…ihanaa!!

  10.2.2017 10:05 ‐ Susanna

 • Päivä ei lähde käyntiin ilman kahvia!

  10.2.2017 10:15 ‐ Johanna

 • Kahvihetken merkeissä parannellaan maailmaa. Kirjaimellisesti :)

  10.2.2017 10:24 ‐ Julia

 • Kahvi merkitsee omaa aikaa. Joka päivä päiväunien aikaan keitän ensimmäiseksi kupin kahvia, muut hommat saa odottaa sen aikaa. On vain minä, kahvikuppi, radio ja palanen suklaata. Tai kaksi.

  10.2.2017 10:24 ‐ Heini

 • Minulle kahvi on hetki tässä nopeatahtisessa elämässä. Hetki aikaa omien ajatusteni kanssa, hyvän ystävän seurassa tai aamuun vasta heräillen.

  10.2.2017 10:28 ‐ Jenni

 • Kahvi on osa kulttuuriani.

  P.S. Olen aina ihmetellyt isäni tapaa juoda kahvia yömyöhään. Nyt se selvisi: hänhän on kainuulainen!

  10.2.2017 10:29 ‐ Iia

 • Kahvi on kuin oma äiti , tuttu , turvallinen, sekä vaativa että herkkä , piristävä ja rentouttava ja aina tarvittaessa lohduttava ja tukea antava!

  10.2.2017 10:31 ‐ Paula

 • Kahvi merkitsee omaa hetkeä, taukoa työstä tai mukavaa yhdessä oloa. Piristystä niihin päiviin, kun päivä ei koskaan valkene. Johtuen sitten harmaasta säästä tai huonoista yöunista.

  10.2.2017 10:44 ‐ Kati

 • Jäälatte kesällä, muulloin tummapaahtoinen maitokahvi, tämä on niitä pieniä hyviä nautinnon hetkiä.

  10.2.2017 10:45 ‐ Riikka

 • Aamukahvi on yks päivän lempihetkistä: valmistaudun ja virkistäydyn tulevaan päivään.

  10.2.2017 10:47 ‐ Henriikka

 • Kahvi on minulle nautinto, jossa kohtaavat kiireettömyys, laatu ja inspiraatio.

  10.2.2017 10:55 ‐ Anna Elina

 • Hyvän päivän alku.

  10.2.2017 11:02 ‐ Annikki

 • Arkea, juhlaa, yhdessäoloa, rauhallista hetkeä, piristystä, iloa! Sitä on kahvi!

  10.2.2017 11:04 ‐ Maija Raippalinna

 • Ilman sitä kahvikuppia me harvoin istumme yhdessä samaan pöytään juttelemaan, joten minulle se merkitsee pienen paussin lisäksi myös läheisyyttä. :)

  10.2.2017 11:14 ‐ Mira

 • Aamukahvi, ihana hetki.

  10.2.2017 11:17 ‐ Mari

 • Elämän eliksiiri.

  10.2.2017 11:19 ‐ Jukkis

 • Aamukahvilla saan silmäni auki ja päivän kun päivän käyntiin…

  10.2.2017 11:30 ‐ Sanna

 • Oi kahvi,minun aamujeni paras ystävä. Vaikka kuinka lapset siinä höseltävät, kahvi on minua varten! Joskus nautin sen hiljaisuudessa, nykyään useasti pieniä hörppyjä siellä täällä, mutta niistäkin nautin suuresti. <3 Ja iltapäivällä Emmerdalen seuraneitinä toimii myös kuppikahvia,mikäli tähän on mammalle suotu aika :D Ja mikä parasta kahvin nauttiminen ulkona hyvässä seurassa, talvella nuotiokahvit, kesällä jopa kylmänä. Ja keväällä seuraten,miten vihreä tuo esille itseään. Syksyn pimeinä iltoina, kynttilän valossa. Oi, kahvi! Miten pärjäisinkään ilman sinua!? :D

  10.2.2017 11:35 ‐ Enni

 • Tuoksua, makunystyröiden hivelyä, energiaa ja vieraanvaraisuutta – sitä on kahvi minulle.

  10.2.2017 11:40 ‐ Leena

 • Kahvia en itse juo, mutta osallistun silti arvontaan!

  10.2.2017 11:53 ‐ Nina

 • Kahvi on kuin hyvä ystävä, joka piristää, ilahduttaa, lohduttaa ja lämmittää.

  10.2.2017 11:56 ‐ Mia JR

 • 6 lapsen äidille coffee is life.

  10.2.2017 11:59 ‐ Satu

 • Kahvi rentouttaa, piristää, rauhoittaa ja lämmittää, sopii aamuun ja iltaan-miäkään en menetä yöuniani :)

  10.2.2017 12:07 ‐ Meri

 • Kahvi on hetkellinen kupla joka kietoo lämpimästi sisälleen ja erottaa kaikesta muusta ympärillä olevasta, sellainen airbag-tyyny (ajoittain ankeaa) arkea vastaan!

  10.2.2017 12:14 ‐ Kiki

 • Kahvi. Arjen piriste, vapaapäivien nautintohetki.

  10.2.2017 12:25 ‐ Elina

 • Kahvi antaa mukavan tauon päivän touhuihin, mutta maistuu minulle parhaiten jälkiruokana.

  10.2.2017 12:32 ‐ EL

 • Hetken hengähdystauko arjen pyörteissä

  10.2.2017 12:36 ‐ Jonsbe

 • Coffee=Life
  <3

  10.2.2017 12:40 ‐ Kaija

 • Arjen sulostuttaja ja juhlan kruunu ❤️

  10.2.2017 13:27 ‐ Sarra

 • ilman kahvia päivä ei ala kunnolla ja päiväkahvit on saatava. olen koukussa.

  10.2.2017 13:32 ‐ markku

 • Nautinnollinen kohtaaminen itseni kanssa.

  10.2.2017 13:53 ‐ Sari

 • Oma pieni arjen luksushetki. Kermakahvi joka ei vaadi edes kahvileipää kaveriksi!

  10.2.2017 14:04 ‐ Sara

 • Aamukahvi … se poikaa….. sillä se työ ja vapaapäivä lähtee käyntiin . vaikka oli huonokin yö, takana ;) tv Mummo

  10.2.2017 14:16 ‐ MUMMO

 • Tumma, tuhti – mutta pehmeä kahvi lämpimällä maidolla on samettia makuhermoilleni ja saa harmaankin päivän alkamaan aina paremmin.

  10.2.2017 14:37 ‐ Riikka

 • Kahvi muumimukista on elämän yksi nautinto, katkaisee/jaksottaa päivän. :)

  PS. Myös iltakahvi on sitä jotain ;)

  10.2.2017 14:47 ‐ Roosa

 • Jokaisen ruoan päälle pitää juoda kahvit <3

  10.2.2017 14:52 ‐ Timotei

 • Viikonloppuaamuina miehen keittämä luxuskahvi, parasta!

  10.2.2017 14:55 ‐ Marjaana

 • Minun arkeni ei toimi ilman Moccamasterilla keitettyä kahvia kevytmaidolla, tätä menee monta kuppia ja useamman kerran päivässä.

  10.2.2017 15:01 ‐ Leni

 • En juo kahvi. Mutta kahvin tuoksu on aina tauonpaikka joten pidän siitä.

  10.2.2017 15:05 ‐ Helssunen

 • Tummapaahtoinen, laadukas kahvi on päivittäinen eliksiiri ja nautinnollinen hetki.

  10.2.2017 15:25 ‐ Laura

 • Pahe, joka tyhjentää aivot hetkeksi ja antaa aikaa hengähtää.

  10.2.2017 15:40 ‐ päivi santalähde

 • Kahvi on minulle rakas perheenjäsen, jonka läsnäoloa rakastan.

  10.2.2017 15:57 ‐ Kirsi Honkanen-Punkari

 • Rauhankaffia eli istun hetken ihan rauhassa juomassa kupillisen maitokahvia.

  10.2.2017 15:59 ‐ piiku

 • Joka aamu tunnen syvää rakkautta ja kiitollisuutta miestäni kohtaan, joka keittää meillä aina päivän ensimmäiset kahvit. ☕

  10.2.2017 16:03 ‐ Piipe

 • Vastajauhettua espressoa ja kuumaa maitoa 50/50=päivän aloitus ja iltapäivällä mukillinen pressopannulla haudutettua kahvia.

  10.2.2017 16:34 ‐ Susanna Poikulainen

 • Aamunavaus ehdottomasti!!

  10.2.2017 16:36 ‐ Sanna

 • Kahvihetket ovat itselleni harvinaista herkkua, mutta lahjoisin mielelläni kahvilla miestäni. Herkutteluhetkinäni nimittäin tämä kotibaristani pyöräyttää juuri jauhamistaan pavuista minulle himoitsemani cappuccinon. Ja se pitää tietystikin nautiskella juuri tuosta samaisesta aina yhtä vain silmää hivelevästä Egon kupista <3

  10.2.2017 16:38 ‐ Marella

 • Parasta viikonlopuissa on sängyssä koko perheen voimin nautittu aamukahvi: ei ole kiire minnekään ja herätys päivään on lempeä, vaikka lapsi peuhaa kyljessä.

  10.2.2017 16:43 ‐ Paula

 • Työmatka taittuu aina kävellen kelistä riippumatta ja kun töissä saa aamun ensimmäisen kahvikupillisen, ei päivästä voi tulla muuta kuin hyvä ❤️

  10.2.2017 16:49 ‐ Birgitta

 • Kahvi pysäyttää hetkeen ja yhdistää ihmiset toisiinsa.

  10.2.2017 16:50 ‐ Kahvikupponen

 • kahvi on kuin elämänkumppani, ystävä joka kulkee mukana minne menetkin.

  10.2.2017 17:32 ‐ Heli

 • Kahvi on rauhoittumista ja liihottamista samalla aikaa.

  10.2.2017 17:40 ‐ Rimma

 • Päivälliskahvi! Töiden ja ruuan jälkeen nautittuna, mielellään pienen makean ja päivän lehden kera

  10.2.2017 18:01 ‐ Ellie

 • Aamu- ja päiväkahvit töissä piristää päivää. Kotona viikonloppuisin aamukahvia pullan kera. Nam

  10.2.2017 18:16 ‐ Tiina

 • Kahvi merkitsee minulle heräämistä uuteen päivään sekä omaa aikaa, ja parhaimmillaan se on itselleni mustana ja höyryävänä, rukiisen&suolaisen piirakka- palan kera :)

  10.2.2017 18:39 ‐ Päivisusanna Raatikainen

 • Kahvi kuuluu jokaiseen päivääni tuoden energiaa, tummapaahtoisten kahvien löytämisen myötä on kahvin juonnista tullut minulle nautinnollinen herkutteluhetki.

  10.2.2017 18:43 ‐ Eleviina

 • Täyteläistä pyöreää luomua ja kuumaa, hetki arjen iloa ja huumaa.

  10.2.2017 18:55 ‐ Eija

 • Kahvi merkitsee parempia aamuja.

  10.2.2017 19:05 ‐ apple

 • Kahvihetki merkitsee vetäytymistä omaan rauhaan ennen töihin lähtöä, yksi kupillinen tummaa paahtoa riittää ja päivä lähtee käyntiin.

  10.2.2017 19:06 ‐ Tarjahelena

 • Pitkään ja hitaasti nautittu aamukahvi.

  10.2.2017 19:44 ‐ Saaraa

 • Kahvi on piristävä ja virkistävä hetki aamulla ja päivällä.

  10.2.2017 19:56 ‐ Ulla

 • Minulle kahvi on jokapäiväinen luksushetki, jonka avulla voin milloin tahansa käynnistyä uudelleen ja jos nyt en valloittaa maailmaa, niin ainakin melkein.

  10.2.2017 19:58 ‐ iituliina

 • Hyvä kahvi on minulle aamun herättäjä ja iltapäivähetken hurmaaja.

  10.2.2017 20:08 ‐ Elina

 • Aamukahvi <3 Ei olekkään parempaa nautintoa, lapsi vielä nukkuu ja saa nauttia aamukahvin :)

  10.2.2017 20:19 ‐ anna s.

 • Kahvi merkitsee arkiaamun tärkeitä rupatteluhetkiä rakkaiden työkaverien kanssa.Virkistävää piristystä kahden maissa,kun alkaa töissä haukotuttaa.Ihania hetkiä perheen kanssa itse leivottujen leivonnnaisten äärellä.Rauhallista kahden keskistä aikaa mieheni kanssa,kun juomme espressot ruuan jälkeen jälkiruuaksi.Tapaamisia ystävien kanssa kahviloissa latten äärellä.Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

  10.2.2017 20:45 ‐ lilianna

 • Hetkiä, paljon muistoja.

  10.2.2017 20:52 ‐ Hyppyri

 • Aamukahvi on kuin sisäinen villapaita, tekee maailmasta hieman lämpimämmän ja pehmeämmän :)

  10.2.2017 20:58 ‐ Lotta

 • Kahvi merkitsee minulle yhdessä oloa ja nautintoa.

  Kun saa juoda ystävän kanssa kahvia, maistuu myös kahvikin paremmalta. Kun juo perheen kanssa, se kruunaa kaiken ja kahvi on silloin parhaimmillaan.

  10.2.2017 21:05 ‐ Susuu

 • Kahvi on kuin rakkaussuhde.

  10.2.2017 21:09 ‐ Raisa

 • Kahvi on se, joka pitää aivot edes jollain tavalla toiminnassa ja päänsäryn poissa. :)

  10.2.2017 21:14 ‐ Kirsi

 • Aamukahvi muuttaa mörön takaisin ihmiseksi.

  10.2.2017 21:18 ‐ S

 • Ilman kahvia en selviäisi päivästä ja huomaan heti päänsärkynä, jos aamulla kiireessä on jäänyt juomatta!

  10.2.2017 21:18 ‐ Matilda

 • Energiaa :D

  10.2.2017 21:18 ‐ hilkka

 • Kahvihetki antaa päälle aikaa järjestää ajatuksia, herättelee kehoa ja terästää aisteja. Aamulla rauhassa nautittu kahvi on pieni nautinnon pala, joka antaa oikeanlaisen sysäyksen tulevalle päivälle.

  10.2.2017 21:30 ‐ Tipu

 • Kahvista tulee mieli onni: aamuisin omaa aikaa, fika hetki ystävien kanssa, kaikki iloiset juhlat.

  10.2.2017 21:55 ‐ Liisa

 • Kahvi on rauhallinen aamu, oma aika ja onni siinä hetkessä.

  10.2.2017 21:55 ‐ KaroHo

 • Kahvi on elämäni nautinto, piriste ja aamun noste. Haluaisin töissä parempaa kahvia sen automaatista tulevan tumman, kuuman, ja ehkä etäisesti kahvia muistuttavan juoman tilalle. En ole vielä keksinyt ratkaisua, kanttiinin kahvi vaikka on Pauligin JuhlaMokkaa on turhan kallista, ostanko termosmukin ja tuon kotoa vai oman Cupsolon töihin??? Siinäpä pulma, vielä ratkaisematta.
  Kiitos mukavasta blogista ja koskettavista kirjoituksista, kaikkea hyvää, Joonaksen kirjaa odotellessa…

  10.2.2017 22:03 ‐ MerjaK

 • MAITOKAHVI TUMMAPAAHTOISESTA ON PELASTANUT MONTA TIUKKAA TILANNETTA, KUN AJATUKSET JA IDEAT OVAT KAIVANNEET KIRKASTUMISTA MEIKÄLÄISEN OMAISHOITAJAN ARJESSA.

  10.2.2017 22:20 ‐ KIRSI

 • Kahvi on yhtä kuin aamunavaus, kaveri joka ei koskaan petä.

  ps. toinen lause, mun mummu ja pappa laittoivat aina suolaa kaffen sekaan keitettäessä.

  10.2.2017 22:27 ‐ karkki

 • Kahvi on joko hetki omaa aikaa tai jaettu yhteinen kokemus. Parhaimmillaan rauhassa nautittuna jonkin pienen makean herkun kera.

  10.2.2017 22:56 ‐ Marjo

 • Koneisto ei käynnisty jos aamukahvi jää väliin! Mustana (olen opetellut, kannatti!), tummapaahtoista, yksi maustemitta joulukahvia sekaan niin avot! Elämän eliksiiri.

  10.2.2017 23:11 ‐ Hanna

 • Arkena kahvia tulee juotua enemmän kiireessä ja tavan vuoksi. Viikonloppuna se on nautinto, josta otetaan kaikki irti ajan kanssa.

  10.2.2017 23:12 ‐ noowik

 • Kahvi on kokemus, jonka kautta voi oppia hurjasti, kahvi tuo uusia vivahteita jokaiseen kattaukseen sekä illanviettoon.

  -Työnskentelin luomu kahvilassa joka paahtaa paikallisesti kahvinsa on upeaa voida jäljittää kahvit ja eettisyys ja tietää perheiden olot ja loistava työ kahvin kasvatuksen pohjalla! Kahvin vivahteilla on niin suuri merkitys maussa

  10.2.2017 23:15 ‐ Suvi martikainen

 • Kahvi rauhoittaa pysähtymään hetkeksi.

  10.2.2017 23:33 ‐ Sanna

 • Ah kahvi, parasta aamuisin, hyvää muulloinkin!

  11.2.2017 00:26 ‐ Lisbet

 • Aikaisemmin määrä pikemminkin kuin laatu, nykyään vain lempihetki aamulla, mieluiten ihan omassa rauhassa.

  11.2.2017 00:39 ‐ Lisko

 • Juuri tällä hetkellä nautin pitkästä aikaa aamukahvini niin kuin se on mulle tarkoitus: koti vielä hiljainen ja mulla hyvä kahvi kädessä, loistavat blogit näytöllä ja täydellinen päivän aloitus.

  11.2.2017 07:15 ‐ Anu

 • En juo kahvia, mutta nautin keitetyn kahvin tuoksusta.

  11.2.2017 07:20 ‐ Kirso

 • Kun polvenkorkuisena ryystin mustaa kahvia sokeripalan läpi, sanoi isä hiusten muuttavan mustaksi. Noh, tummana ovat pysyneet vaikka kahvirakkaus syttyi tosissaan vasta muutama vuosi sitten. Tilkka kermaa käsin jauhetun kahvin kera, ylistyssanoja ei tarvita, jokainen ymmärtänee ne itsekin.

  11.2.2017 08:39 ‐ Henna

 • Tummaapaahtoinen aamukahvi maidolla ja oma rauha! Siitä lähtee päiväni käyntiin.

  11.2.2017 09:36 ‐ Tiina

 • Jokapäiväinen ilon tuoja!

  11.2.2017 10:29 ‐ Kristiina

 • Elämän perusedellytystä, jonka tajuaa vasta saadessaan huonoa kahvia.

  11.2.2017 12:01 ‐ Pale

 • Hei Hanna,
  Ihana teksti. Minulle kahvi merkitsee aamunaloitusta.

  11.2.2017 12:56 ‐ Miia

 • Kahvi merkitsee minulle nautintoa, joko ihan omaa tai sitten yhdessä jaettua hetkeä.

  11.2.2017 13:13 ‐ Mannasaria

 • Ihana kirjoitus! Jälleen kerran.

  Kahvi on nautinto, ihana hetki, fiilistelyä, rauhoittumista, hetken pysähdys, ystävien tai työkavereiden kanssa tai yksin omassa rauhassa.
  Meinasin olla hätää kärsimässä kun en viime syksynä pystynyt juomaan kahvia lääkkeen aiheuttaman pahoinvoinnin vuoksi. Nyt tilanne on onneksi korjaantunut ja nautin kahvihetkistä entistä enemmän!

  11.2.2017 13:57 ‐ Johanna

 • Kahvi merkitsee syviä makuja, pitkiä keskusteluja ja rentoa olemista.

  11.2.2017 14:19 ‐ Taru

 • Kahvi on jokaisen päivän ilo; se saa päivän käyntiin ja auttaa nauttimaan hetkestä.

  11.2.2017 14:48 ‐ Mari

 • Kahvi on minulle jokapäiväinen ilo, arkisuudessaan turvallinen, välttämättömyys joka tekee tavallisista hetkistä inan parempia.

  11.2.2017 15:11 ‐ Vilma V.

 • Juon kahvia vain seurassa. Minulle se on seurustelujuoma parhaimmillaan. Ihanimmat,luottamukselliset hetket elämässäni on vietetty kahvikupposen ääressä.

  11.2.2017 15:52 ‐ Tanja

 • Syy herätä!

  11.2.2017 16:56 ‐ Pate

 • Koukussa kahviin.Tummapaahto se olla pitää.

  11.2.2017 17:24 ‐ Mirja Savolainen

 • Nautinto ja harrastus!

  11.2.2017 17:40 ‐ Paula

 • piristystä!

  11.2.2017 17:53 ‐ piu

 • Kahvi kohottaa mielen arjessa ja luo nautinnon.

  11.2.2017 18:16 ‐ sari

 • Todella hienoa, jos Paulig haluaa myydä eettisesti tuotettua kahvia. Vielä se ei ole tainnut ihan täysin onnistua ainakaan Finnwatchin mukaan: http://yle.fi/uutiset/3-9234579

  11.2.2017 18:25 ‐ Marja

  • Paulig vastaa sinulle Marja, kiitos kommentistasi.

   //

   Suurin osa maailman kahvista tuotetaan pienillä, muutaman hehtaarin perhetiloilla. Kahvi tulee siis vientiyrityksille pienistä puroista. Tämä on iso haaste sekä jäljitettävyydelle, että hankintaketjujen hallinnalle ja kehittämiselle. Pauligin toimintaa ohjaavat eettiset periaatteet, ja Paulig on tehnyt vastuullisuustyötä pitkäjänteisesti. Paulig pystyy tänä päivänä jäljittämään reilu puolet kahvin alkuperästä tiloille asti ja osuuskuntiin 90-prosenttisesti. Finnwatchin syksyllä julkaisema kahvitutkimus nosti esille sen, että sertifiointikaan ei ole aukoton. Paulig on kertonut, että he panostavat siksi jatkossa entistä enemmän viljelijöiden kanssa tehtävään yhteistyöhön ja hankimaan raakakahvia vastuullisuusohjelmista, jotka täyttävät tunnetuimpien sertifikaattien sosiaaliset, eettiset ja ympäristöohjeistukset. Tämän lisäksi ohjelmat auttavat myös viljelijää hahmottamaan oman tilansa kustannukset ja tulot. Ohjelmien avulla viljelijöillä on siis oikeasti mahdollisuus kehittää oman tilaansa kokonaisuutena niin, että tuottavuus on huomioitu. Tämä on tärkeää, sillä kahvinviljelyn on oltava kannattavaa kahvin alkuperämaissa. Kahviketju ei varmaan ole ikinä valmis tai täydellinen, vaan vaatii jatkuvaa parantamista ja yhteistyötä. Paulig on sitoutuneet siihen, että vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki sen ostama kahvi on vastuulliseksi varmennettua. Pauligin nettisivuilla löytyy lisätietoa kahvin hankinnasta: http://www.paulig.fi/vastuullisuus

   13.2.2017 08:28 ‐ hanna

 • Kahvi kuuluu pieniin hetkiin, jotka pitävät sisällään suuria tunteita.

  11.2.2017 18:29 ‐ Vipellys

 • Kahvi on lupaus uudesta, alkavasta päivästä, hymynkin se antaa unikeolle!

  11.2.2017 18:52 ‐ Tiina

 • Kahvi kruunaa aamun, joko yksin tai jaettuna, rauhassa tai kiireessä hörpättynä.

  11.2.2017 19:01 ‐ Saara

 • Kahvin ääressä voi hengähtää ja rauhoittua hetkeksi. Take away -kahvia en osta juuri koskaan.

  11.2.2017 19:18 ‐ Iiris

 • Nautintoa joka päivä!

  11.2.2017 19:33 ‐ Roosa

 • Ihan niin ku Sulla, kaksosia odottaessa mietin – onko minusta enää koskaan kahvinjuojaksi? Rest is history, as you know.

  11.2.2017 19:55 ‐ Sandra

 • Nautinpa kahvini aamulla lempimukista perheeni seurassa, kahvilassa tai take away- kupista, päivittäiset kahvihetket tekevät minut vuosienkin jälkeen aina onnelliseksi.

  11.2.2017 20:21 ‐ Erika

 • aamun aloitusta ja pientä keskittymisen hetkeä kun keittää aamukahvin mutteripannulla!

  11.2.2017 20:38 ‐ uiui

 • Kahvi aloittaa mukavasti aamun ja tunnen herääväni hyvin uuteen päivään, on se sitten kotona lapsen kanssa tai take away kahvia juoden asioilla.

  11.2.2017 20:38 ‐ katerina

 • Kyllä kahvi on kahden pienen lapsen kotiäidille se (usein päivän ainoa) rauhoittumushetki jonka aikana en pomppaa sinne sun tänne vaan vastaan aina ”ei nyt, äiti juo kahvin ensin”. <3

  11.2.2017 20:48 ‐ jennilee

 • Nautinnollinen hetki :-)

  11.2.2017 21:19 ‐ Sarkku

 • Kahvi on oma ihana hetki, joka avaa silmät ja saa ajatukset kirkastumaan.

  11.2.2017 21:34 ‐ Martina

 • Kahvi on kuin hyvä ystävä, joka on mukana niin arjessa kuin juhlassa.

  11.2.2017 23:19 ‐ Kaisa

 • Aamun paras hetki!

  11.2.2017 23:36 ‐ Päivimari

 • Kahvi merkitsee minulle omaa aikaa,itsenäisyyttä ja aikuisuutta. Se on yksi pieni ihana hetki arjessa mutta oikeaan aikaan. Stressaavana ja illalla en uskalla sitä juoda koska se vaikuttaa juuri päinvastoin.

  12.2.2017 08:59 ‐ Reetta

 • Kahvi on hyvää aikaa ja virkistys päivään! Kotona opittu juttu; kun joku sanoo ”keitetääs kahvit”, jokainen keskeyttää tekemisensä ja keräännytään keittiön pyöreän pöydän ympärille kuppien äärelle. Sama homma töissä; jos ja kun kahville ehtii, on kahvin ääressä mahis pysähtyä hetkeksi seurustelemaan kollegoiden kanssa. Kahvihetkissä virkistyy keho ja mieli!

  12.2.2017 09:16 ‐ Johanna

 • Palaan kahvin tuoksun myötä milloin lapsuuteen, tällöin nuoruuteen, hetkittäin äitiyden alkuun, usein haaveisiin, monesti kasvuuni naisena, jatkuvasti hurmaaviin lapsiin, hetkittäin tapaamiini ihmisiin maailmalla ja satunnaisesti suruun. Aamunkahvihetki aamun rauha ja kaikki on mahdollista. Tavat ja tottumukset muuttuvat, mutta tuoksu palauttaa asioita mieleen.

  12.2.2017 09:59 ‐ Kesähetki

 • Kahvin kanssa vietetty hetki on piristyminen ja pysähtyminen päivän touhujen keskellä :)

  12.2.2017 10:01 ‐ Minna

 • Kyllä meillä aina lähtökahvit keitetään!

  12.2.2017 11:35 ‐ Pirjo Nykyri

 • Kahvi merkitsee, olinpa missäpäin maailmaa tahansa, jotakin rauhallista, jotakin omaa. Aamukahvi on jäänyt viimeksi välistä, ei ikinä.

  12.2.2017 12:10 ‐ Sanna-Mari

 • Kahvi=syy herätä vähän aikaisemmin, kuin pitäisi ja pitää oma meditatiivinen hetki, jota muuten päivässä ei pysty pitämään.

  12.2.2017 13:23 ‐ Hilpi

 • Kahvi kutsuu minua pysähtymään hetkeksi tärkeiden ihmisten kanssa niin arjessa kuin juhlassa.

  12.2.2017 15:32 ‐ bööna

 • Matkaa toiseen maailmaan, itsekseni!

  12.2.2017 17:07 ‐ pöllö

 • Kahvi merkitsee ajatustaukoa ja omaa hetkeä kiireessäkin ja jokapäiväistä luksusta silloin, kun ei ole kiire <3

  12.2.2017 17:30 ‐ Salla kahvilla

 • Jokaisen päivän käynnistää kahvi mukista nautittuna aamun lehden kera.

  12.2.2017 18:30 ‐ RiikkaV

 • Kahvia aamulla, päivällä, illalla – koska kahvi ❤

  12.2.2017 18:40 ‐ Saila

 • yhdessäoloa, rauhoittumista.

  12.2.2017 18:53 ‐ emmaliinanen

 • Tummapaahtoinen kahvi tilkalla maitoa on todellinen nautintohetki päivittäin! <3

  12.2.2017 21:38 ‐ Maisa

 • Kahvi käynnistää päivän!

  12.2.2017 22:04 ‐ annikki

 • Kahvi on se elämänkumppanini, joka on kuullut elämäni iloista, suruista, huolista ja jännityksestä enemmän kuin ystävät ja puoliso ikinä. ;)

  12.2.2017 22:30 ‐ Nenna

 • Nautintoa! Jos kahvi loppuu, olen kuin kynsille lyöty.

  12.2.2017 23:38 ‐ Mari

 • Ihana hetki, jolloin voi syventyä Hesarin lukemiseen ja samalla nauttia kupposesta (tai kahdesta) kahvia.

  13.2.2017 01:03 ‐ Virpi

 • Kahvi on pehmeä syli, joka ilahduttaa ja lämmittää.

  13.2.2017 06:55 ‐ Marjukka

 • Maistelin kahvia jo siinä 4:n vanhana ja tykkäsin heti. Pahempi kun Ville Valolla, joten kaipa se kertoo, että kahvi on oleellisin osa jokaista päivää ja yhteen kokoontumista! :)

  13.2.2017 09:11 ‐ Essi

 • Kahvi on yhdistäjä. Saman pöydän ääreen tuoja. Riitojen lepyttäjä. Rakkauden osoittaja. Juhlien kohokohta, kakun kohottaja. Kahvi vain on.

  13.2.2017 09:14 ‐ Suviv

 • Kahvi merkitsee tuttua ja turvallista lohduttajaa kun oikein elämä ravistelee ajattelen: ”no niin, keitetäänpäs kahvit, kaikki järjestyy”.

  13.2.2017 10:03 ‐ Emmi

 • Se on oma hiljainen nautinnon hetki tällaiselle pienen pojan äidille :)

  13.2.2017 11:58 ‐ Sallac

 • Uusi tuttavuus, johon törmäsin Lontoon matkalla, kun tarjoilijalla oli yksi ylimääräinen latte – rakkautta ensi siemaisulla!

  13.2.2017 16:02 ‐ Pinni

 • Minun oma hetkeni.

  13.2.2017 21:30 ‐ moonangel

 • Aamukahvilla käynnistän päiväni.

  13.2.2017 22:12 ‐ Minttu

 • Sekä sosiaalinen että välillä myös oma laatuhetki yksin. Kavereiden ja perheen kanssa on kiva kahvitella, mutta nautinto on keittää kuppi hyvää kahvia ja ottaa sen seuraksi vähän tummaa suklaata sekä joku hyvä lehti :)

  14.2.2017 13:48 ‐ Hansu

 • Meillä wanhassa Wiipurin läänissä 1800-luvulla syntyneet muistaakseni panivat kahviinsa mieluummin suolaa kuin sokeria, jos jotain sulavaa sekaan laittoivat. Suolarae saakin kahvin maistumaan erityiseltä, mutta eihän suola terveellistä ole.

  20.2.2017 22:37 ‐ NiinhänSe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>