Parsaa joka toinen päivä

/ hanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERALisukkeena, pääruokana, huvin vuoksi, nälkään, arkena, viikonloppuna ja ihan milloin huvittaa. Ohuet villiparsat ovat parasta herkkua, mitä pienellä rahalla saa, ostan aina jos kaupasta löytyy. Eivät vaadi keittämistä, uuni tekee niille just hyvää.
Tänään heitin parsojen kanssa pellille nuutunutta kevätsipulia ja pienen kurttuisen fenkolin, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Paistoin ensin 200 asteessa kymmenisen minuuttia, heitin sekaan vielä ricottajuuston, jonka ylin ystävä en ole, mutta joku sen oli meille ostanut, niin pitäähän se syödä. Kun sen maustaa kunnolla, on se ihan kiva lisä vaikkapa nyt tälle setille.
Pelti takaisin uuniin juuston kera, vielä kymmenisen minuttia lisää ja valmista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kastikkeeksi sekoitin maailman iiseimmän ja koukuttavimman sinappikastikkeen, lusikallinen sinappia, loraus valkoviinietikkaa ja oliiviöljyä, maustetaan suolalla ja mustapippurilla sekin.
Fenkolissa on usein tupsu, jota ei kannata heittää pois, sen voi käyttää koristamaan ja maustamaan ruokia, joissa fenkolia käyttää.

Nostele kuumat veget ja juustot lautaselle ja  lusikoi päälle sinappinen kastike. Vuolin päälle vielä parmesaania ja ripottelin hiukan sormisuolaa. Just sopiva lounas tähän sunnuntaihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKivaa alkavaa viikkoa!

Related posts:

sananen jugurtista
kuuden tunnin brunssi
pahvilaatikko sisustuselementtinä

12 kommenttia
  • Hei Hanna ja Joonas,Ystäväni Suomalaisesta kirjakaupasta Järvenpäästä toivoo keittiön kuvia teidän uudesta kodista.Sanoin Hänelle että voin välittää tiedon vain eteenpäin.

    Aurinkoista viikkoa.
    Riitta Korpela

    6.5.2018 19:11 ‐ Riitta

  • Hei Riitta! Kiitos viestistäsi, kuvia on luvassa lähiviikkoina. Mukavaa toukokuuta sinulle!

    6.5.2018 19:34 ‐ Hanna

  • Moi Hanna! Kuuntelen juuri teidän uusinta podcastia, ja vaikkei asia parsaan liitykään niin mun on pakko kommentoida nyt tähän paikkaan tota valeäidin podcastiin ja sen jälkipyykkiin liittyvää kommentointia.

    Mä en ymmärrä, miksi ylipäätään mediassa äitiys (ja isyys) pitää näyttää niin saatanan raskaassa valossa. Ymmärrän, etten lapsettomana vielä ymmärrä ihan kaikkea mitä vanhemmuuteen liittyy, mutta erinäiset keskusteluohjelmat + bloggaajat + sketsihahmot ja yleinen äiti on vähän väsyny-läppätehtailu ei kyllä tee vanhemmuudesta mitenkään erityisen houkuttelevan näköistä. Sitten ihmetellään, miten nuoret kaupunkilaiset ei hanki lapsia – vaikka jokainen vanhemmaksi tullut kertoo sulle, miten raskasta on ilman yöunia ja puklut rinnalla ja lisää kahvia koneeseen mentaliteetilla elää. :)

    Musta olisi virkistävää, jos edes jotkin mediassa esiintyvät vanhemmat mainitsisivat millainen etuoikeus on saada lapsia niitä halutessaan ja sillä aikataululla kuin toivoo, miten ihanaa että lapset ovat terveitä, ja millaista iloa lapsista ja vanhemmuudesta saa.

    Siksi on ihanaa, että puhutte perheestänne kauniisti ja kiitollisella asenteella. Te teette enemmän synnytystalkoille kuin SDP:n sedät, hehe! Älkää lopettako hyvien asioiden kertomista vaikka se onnettomia häiritseekin.

    Ja lisään että ymmärrän tosi hyvin sen miksi niitä lisää kahvia-juttuja tehtaillaan niin mielettömästi, koska vanhemmuus on varmaan todella todella raskasta ajoittain ja on ihanaa samaistua muihin jotka käy samoja juttuja läpi, mut voi mun mielestä sen vitsailun rinnalla pitää sen kiitollisuuden ja onnen myös – moni toivoo enemmän kuin mitään muuta sitä samaa tilannetta, joka toiselle on raskas ja yöunet menettävä.

    No joo, tulin siis vain kiittämään siitä että puhutte suruista ja iloista, ja että keskitytte iloon. Kaikkea ihanaa teidän kevääseen!

    6.5.2018 19:56 ‐ Ihmettelijä

  • Luin just sun kommentin ääneen Joonakselle, vitsit miten ihanasti sanottu, kiitos kun jaksoit näppäillä viestisi. Rankkaa on toisinaan, kyllä, mutta rankkaa oli toisinaan myös ilman lapsia. Kaikki on niin suhteellista ja tärkeintä on varmasti just se, että mihin päättää keskittyä. Kaikkea hyvää sulle tulevaan kesään, eiköhän siitä tule ennätyskuuma!

    6.5.2018 20:02 ‐ Hanna

  • Juuri näin – kaikille meille, jokaisessa elämäntilanteessa, siunaantuu surut ja ilot. Ja läheisen pitkää lapsettomuuskamppailua seuranneena ne sellaiset kuluneet fraasit kuten lapset ovat lahja ja niin edelleen saa myös jotenkin konkreettisemman sävyn, siksi varmaan tätäkin keskustelua haluan käydä. Uuden ihmisen tai tapauksessanne ihmisten tuominen maailmaan on _tajutonta_ ja myös me lapsettomat haluamme kuulla kuinka mieletön kokemus se on. Tiedämme jo, että silloin puklua lentää vääriin paikkoihin.

    Nyt sain tämän itsestäni ulos ja hiljennyn sunnuntain viettoon, kaikkea kivaa.

    6.5.2018 20:14 ‐ Ihmettelijä

    • Niin hienosti tiivistetty, vaikuta tosi viisaalta ja empaattiselta tyypiltä. Kivaa maanantaita!

      7.5.2018 10:01 ‐ hanna

    • Piti sanomani, että vaikutat tosi viisaalta, eli kehotuksena kuten tuosta typostani nyt voi ymmärtää, heh.

      7.5.2018 10:02 ‐ hanna

  • Olen valmistanut parsaa muinoin kuorittuna keittämällä. Pari vuotta sitten tytär vinkkasi,että ei tarvitse kuoria ja voi pannulla voissa paistaa nopsasti.Nyt tuli vielä kolmas tapa.Kiitos siitä

    7.5.2018 07:39 ‐ Pirjo

    • Parsa on ihana kun sitä voi valmistaa niin monella tapaa, kivaa jos sait vinkin keittiöösi tätä kautta, ihana kuulla!

      7.5.2018 09:53 ‐ hanna

  • Hei, Hanna!
    Tähän vanhemmuusasiaan liittyen, haluaisin mainita, että olet usean vuoden ajan ollut avuksi ja iloksi omalle erityisperheelleni niin reseptien kuin kaikenlaisten hauskojen oivallusten suhteen. Minulla on kolme erityislasta. Siispä, odotan taas tulevaa kirjaasi, koska se varmasti helpottaa arkeamme, kuten kaikki aikaisemmatkin. Varsinkin äiti-ihmisenä tunnen yhteenkuuluvuutta kanssasi. Hyvää kesää teidän perheelle!

    10.5.2018 02:07 ‐ Kirsi

  • Hei Kirsi, kiitos paljon sun kommentista, ihana kuulla että odotat kirjaa. Oon tosi otettu luottamuksestasi, ihanaa ja rakkaudentäyteistä kesää teidän perheelle!

    10.5.2018 13:43 ‐ Hanna

  • Aivan ihana , helppo ja nopea ohje parsalle , illalla laitoin halloumijuustoa ja hyvää tuli!
    Espanjalaistyylinen revuelto patsasta on myös hyvää, parsa pienempinä paloina pannulle öljyyn kypsymään, mukaan katkarapuja , mausteita ja lopuksi joukkoon rikotaan kananmunia hyytymään , on myös hyvää ja ruokaisaa!
    Ja kiitos hyvästä, hauskasta, humoristisesta ja tietoa antavasta blogista!

    19.5.2018 08:56 ‐ Paula

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>