Paistettua riisiä ja porolastuja

/ hanna

Kaupallinen yhteistyö Polarica
Porolastu on Polarican tuoteperheen uutuus, jonka kanssa ei voi mennä pieleen. Pakkasesta otettavat lastut sulavat nopeasti ja ne voi paistaa myös jäisinä jos ja kun on kiire ja kauhea nälkä, kuten meillä yleensä. Lastuja voi käyttää myös tortillakastikkeessa, testasimme viikonloppuna ja erityisesti esikoinen oli innoissaan.

Löysin kaupasta kauniin romanescon, jota en voinut jättää hyllyyn. Tähän käy hyvin myös parsakaali tai miksei kukkakaalikin. Jos omistat vokkipannun, voit hoitaa homman siinä, muuten käytä isoa paistinpannua tai vaikkapa pataa.
Kaalin voit halutessasi myös paahtaa uunissa 200 asteessa n.20 minuuttia, jolloin saat siihen ihanan maun eikä sitä tarvitse keitellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPaistettua riisiä ja porolastuja

Neljälle
1 pieni parsakaali tai romanesco
100 g sokeriherneitä
pari kesäsipulin vartta tai ruohosipulia
2 kananmunaa
3 dl basmatiriisiä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
400 g Polarican porolastuja
suolaa
mustapippuria

Valmista kastike, alla kaksi vaihtoehtoa:

3 rkl soijakastiketta, 3 rkl osterikastiketta, 3 rkl seesamiöljyä ja 3 rkl sitruunamehua
Sekoita kastikkeen ainekset, nostele annoksen päälle.

tai

3 rkl riisiviinietikkaa, 3 rkl soijakastiketta, 1 tl sokeria, 1 rkl pähkinävoita, 2 rkl vettä, 2 tl chilitahnaa
Lämmitä seosta mikrossa 3o sekuntia tai pienessä kattilassa hellalla tovi ja sekoita kunnolla. Annostele lopuksi lusikalla valmiin ruoan päälle.

* Laita riisi kiehumaan ohjeen mukaan (usein 2 osaa vettä, 1 osa riisiä), irrottele pienen veitsen avulla kaalista nuput sopivan kokoisiksi, leikkaa sokeriherneet ohuen ohueksi siivuksi, samoin sipulinvarsi tai ruohosipuli.
* Riko kananmunat pieneen kippoon odottelemaan.
* Keitä parsakaalinnuppuja suolatussa vedessä nelisen minuuttia, siten että hiukan pehmenevät, mutta jätä purutuntumaa!
* Kuumenna isossa paistinpannussa tai padassa rypsiöljy ja paista jäisiä porolastuja kunnes ne irrottavat nesteensä ja alkavat kuivua, tämä vie tovin. Kun neste on enimmäkseen haihtunut, lisää pannulle voita ja paista vielä tovi. Mausta porolastut suolalla ja mustapippurilla.
* Kaada riisistä vesi pois ja nosta riisi pannulle paistettujen porolastujen joukkoon, nosta lämpö melko kovaksi ja sekoittele, lisää nokare voita, riisi saisi ihan kunnolla paistua ja saada tuntumaa pannusta, älä kuitenkaan polta ruokaa. Kippaa kulhoon rikotut kananmunat tovin paisteltuasi mukaan ja hämmennä vimmatusti, ei haittaa vaikka hellalta löytyy riisinhyvä jos toinenkin, sekoittele kunnolla menemään! Heitä mukaan keitetyt parsakaalinnuput, viipaloidut sokeriherneet, ohueksi leikattu ruohosipuli, sekoita kunnolla. Nosta esille pannussa tai isossa kulhossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAArkiruokaa parhaimmillaan, ja paranee vain kun lämmitetään seuraavana päivänä! Toimii siksi myös eväsruokana.

Ps Kuvissa syön samalla kun taapero istuu sylissäni, safkaaminen onnistuu näköjään myös yhdellä kädellä.

Related posts:

jäävuoren huippu
Quesadillat, avokadoa ja greippiä
Marjaisa jugurttijäädyke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>