munakoisopasta

/ hanna

 

munakoisopasta hannag
Teen usein bruschettoja joiden päälle kasaan nämä ainekset, mutta nyt ei ollut leipää, joten näistä syntyi pasta. Olikin hyvää, jopa nirso lapsi kauhoi pastan lautaseltaan viimeistä papua myöten. Mies ehdotti pastan nimeksi herkkusieni-papupasta munakoisolla. Yksinkertaisuuden nimissä olkoon se nyt kuitenkin munakoisopasta. Rakastan munakoisoa, se on yksi väärin käsitellyistä (ja käsitetyistä) vihanneksista, kylmänä ja liki raakana lounasbuffeteissa suorastaan kamalaa, mutta kunnolla pannulla kesytettynä aivan älyttömän hyvää. Eli paista sitä kuumalla pannulla, äläkä pelkää, se ei hevillä ota itseensä. Ja mausta huolella.munakoisopasta hannagMunakoisopasta neljälle
4 rkl oliiviöljyä
1 pieni munakoiso
100 g herkkusieniä
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
persiljaa
30 g parmesaania
200 g papuja
360 g pastaa
suolaa ja mustapippuria

Alkuvalmistelut:
Leikkaa munakoiso reilun sentin paksuiksi viipaleiksi ja kuutio viipaleet. Kuutioi myös herkkusienet ja tomaatit, pilko valkosipuli ja hienonna persilja. Raasta parmesaani, huuhdo keitetyt mustat pavut.

Kuumenna isossa kattilassa reilusti vettä, suolaa vesi. Kun vesi kiehuu, heitä mukaan spagetit.

Kuumenna pannulla loraus öljyä ja lisää munakoisokuutiot pannulle, paistele kaikessa rauhassa kuumalla pannulla kunnes alkavat saada väriä, nosta munakoisot pois pannulta. Lisää pannulle tilkka öljyä ja kuumenna se, paista öljyssä herkkusienet, kun ne ovat saaneet väriä, lisää joukkoon valkosipuli ja anna sen pehmetä tovin. Lisää hienonnettu persilja, pavut ja tomaatit ja aiemmin paistamasi munakoisot. Anna lämmetä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nostele mukaan al denteksi keitetty pasta, sekoittele. Tarjoa parmesaaniraasteen kera, rouhi joukkoon runsaasti mustapippuria.

Related posts:

itsetehtyä tuorepastaa
kirjakiertueen startti
Sata loistavaa reseptiä

10 kommenttia
  • Ja ne pannulta pois nostetut munakoisot lisätään sitten seuraavaan sopivaan ruokaan? ;)

    28.3.2015 17:35 ‐ Mii

    • Kiitos huomiosta, korjaan tekstiin. Suosittelen nauttimaan sen saman setin kanssa.

      28.3.2015 18:08 ‐ hanna

  • Oi tätä pitää tehdä!! Samaa mieltä munakoisosta, se on todella hyvää. Viimeksi paistoin sitä (vahingossa) sitruunaöljyssä ja laitoin kasvispitsaan, ja vannoutunut lihansyöjäkaveri kehui maasta taivaaseen.. Ja toiseksi – jotenkin lohdullista kuulla että sinunkin lapsesi on nirso.. Meidän nykyisin 5v oli pienenä todella kaikkiruokainen.. Rakasti parmesaania, homejuustoa, kaikkea voimakasta, söi rohkeasti ihan kaikkea. Ravintolassa tilasi pitsansa herkkusienillä ja simpukoilla ja sai tarjoilijan hämilleen.. Nyt on kelkka kääntynyt täysin.. Joka ruokailulla rutinaa ja aina pitäisi olla vain makaronia tai perunaa, ehkä jotain jauhelihakastiketta.. Toivottavasti tämä on vain joku vaihe.. Mutta tässä sitä huomaa, että ei lapsesta ”tehdä” kaikkiruokaista vaikka miten laidasta laitaan syötäisi ja rohkaistaisi uusiin makuihin.. Nyt on ollut mielenkiintoista seurata toisen lapsemme ruokaan tutustumista, saa nähdä kuinka kauan avoimuus ja into uusiin makuihin hänellä säilyy..

    28.3.2015 18:08 ‐ Katri / Tohkeissaan

    • Palaan sulle tähän kommenttiin huomenna, olen nyt mobiilin varassa ja mulla on sulle paljon kerrottavaa aiheesta ;)

      28.3.2015 18:11 ‐ hanna

  • Ja tämä menee heti kokeiluun, rakastan munakoisoa (oikein tehtynä) ja rakastan pastaa…

    ps. Sitruunapastasi on meidän jokaviikkoinen juttu, joskus teen sitä useamminkin, miten se voikin olla niin hyvää! Sitruuna on kyllä minun ihan ehdoton raaka-aine rakkaus <3. Ja taas mä näköjään rakastan kaikkea ;)

    30.3.2015 10:49 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

    • On hyvä rakastaa! Pirteää viikon alkua sinulle Reetta!

      30.3.2015 12:51 ‐ hanna

  • Näyttää hyvältä, kokeiluun! Nirso lapsi ja kulinaristivanhemmat aihe kiinnostaa myös täällä :D. Oma lapsi on vasta puoli vuotta, mutta ruokakokeilujen juuri alettua odotan mielenkiinnolla mitä tällä saralla on vielä vastassa…

    30.3.2015 19:39 ‐ Elina

  • moi Hanna,

    Oli ihan pakko kommentoida.en pelkästään tätä herkullista reseptiä,ehkä vielä enemmän Sinua ihmisenä(en siis tunne sinua,vaan sen mukaan mitä sinusta olen lukenut).52vuotiaana ja siis jo aikalailla kokemuksia keränneenä,minua viehättää Sinut mutkaton suhtautuminen elämään ja sen mahdollisuuksiin.Olet rohkea nainen ja omanlaista elämää ja tietä pystypäin kulkeva.Hienoa!
    Toivon Sinulle kaikkea hyvää ,luovuutta keksiä vaikka mitä ja rutkasti rakkautta uuteen liittosi.

    31.3.2015 16:44 ‐ Päivi

    • Kaunis kiitos Päivi, teit päivästäni rutkasti paljon paremman. Kiitos! Parasta kevättä ja pääsiäisen aikaa sinulle <3

      1.4.2015 09:27 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>