Munakoiso-hasselpähkinäpasta

/ hanna

Uuden vuoden kunniaksi aloitan blogissani pastalistan, joka päivittyy vähintään joka toinen viikko. Kokoan listalleni pastoja, jotka ovat helppoja valmistaa, raaka-ainelistoiltaan simppeleitä ja ennen kaikkea vastustamattoman maukkaita. Sellaisia kuin avokadopasta ja sitruunapasta. Startataan munakoiso-hasselpähkinäpastalla, joka on syntisen hyvää.

hannag pastalistaMunakoiso-hasselpähkinäpasta
Neljälle
360 g pastaa
suolaa
reilusti oliiviöljyä
1 munakoiso
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilihiutaleita
100 g hasselpähkinöitä
1 sitruuna
30 g parmesaania
mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja laita ne uunivuokaan tai -pellille, pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi. Anna tomaattien lämmitellä uunissa puolisen tuntia, tunti. Voit tehdä ne valmiiksi jo hyvissä ajoin.

hannag pastalistaMikään ei tuoksu niin hurmaavalta kuin paahdetut hasselpähkinät, ah!

hannag pastalista
Paahda hasselpähkinät kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua kivasti ja pinta alkaa tummua, älä polta pähkinöitä. Murskaa pähkinät pieneksi morttelissa tai pilko veitsen avulla. Aseta kulhoon odottelemaan valmista pastaa.
Siivuta munakoiso sentin paksuisiksi viipaleiksi, kaada pannulle reilusti öljyä ja paista munakoisoviipaleita (itse käytän kahta pannua) reilu tovi, saat valmista noin vartissa. Munakoiso ei pelkää kuumaa pannua, joten anna sille ihan kunnon rusketusraidat. Tässä vaiheessa on vaikea pitää näppejään irti näistä herkuista, kun puristat päälle vähän sitruunaa ja maistat, niin tiedät mistä puhun.

hannag pastalistaMausta munakoisot mustapippurilla ja nosta ne pois pannulta, lisää pannulle tilkka öljyä.
Viipaloi valkosipuli pannulle, lisää chilihiutaleet ja kuullota keskilämmöllä kunnes valkosipuli pehmenee. Sammuta liesi. Voit nostaa myös uunissa herätellyt tomaatit pannulle.

hannag pastalista
Keitä sillä välillä pasta suolatussa vedessä al denteksi, nosta valutettu pasta pannulle chili-valkosipuliöljyn joukkoon, sekoita. Nosta pasta lautaselle, jaa munakoisoviipaleet kristillisesti kunkin ruokailijan lautasille, samoin hasselpähkinärouhe, jota todennäköisesti jää seuraavaankin kertaan. Raasta päälle parmesaania ja purista sitruunanmehua.
Minttupuska keikkui ikkunalaudalla, riipaisin siitä muutaman eloon jääneen lehden pastan joukkoon, toimi.

hannag pastalistaAivan törkeen hyvää!

Related posts:

... and action
sanoivat tahdon
Ajatuksia isyydestä

13 kommenttia
  • Ihana idea tämä pastalista! Ja tätä pastaa teen viimeistään loppiaisena.

    3.1.2016 18:29 ‐ Minna

    • Kiitos kommentistasi, pastalistasta ollaan täälläkin innoissaan – näitä kun kokkaillaan pari kertaa viikossa. Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

      3.1.2016 18:39 ‐ hanna

  • Edellistä kompaten; ihana lista! Pasta on meidän perheen suosikki, mutta se on kaivannut kovasti uusia seuralaisia kylkeensä. Tää lista saa mut kehräämään (ja mahan murisemaan). Kiitti ja ihanaa alkanutta vuotta! :)

    4.1.2016 07:39 ‐ T

    • Jee, kiva kuulla! Ihanaa alkanutta vuotta!

      4.1.2016 09:25 ‐ hanna

  • Oijjoi, ihanaa! Rakastan pastaruokaa, suorastaan himoan sitä vähintään kerran viikkoon. Eli tämä pastalista on todella kiva juttu. Vodkapasta sekä tämä munakoisopasta menevät kokeiluun tällä viikolla.

    4.1.2016 08:37 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

    • Hauskaa, että innostuit. Ihania kokkaustuokioita!

      4.1.2016 09:26 ‐ hanna

  • Kiitos <3

    Piti vielä sanoa, että ostimme syksyllä Italian reissullamme Piemonten aluella aivan käsittämättömän hyviä hasselpähkinöitä. En edes tiennyt, että hasselpähkinä voi maistua niin taivaalliselta. Hyvältähän se aina maistuu, mutta nämä olivat jotain ihan mieletöntä… Onneksi niitä löytyy vielä vakuumiin pakattuna, ostin niitä meinaan PALJON!

    4.1.2016 09:40 ‐ Reetta/valkoisentalonreetta

  • Kuulostaa hyvältä! Mutta mikä toinen pähkinä tässä toimisi myös; cashew? saksanpähkinä? kyselee eräs, jolla hasselpähkinät kutittavat kurkkua vietävästi… :(

    4.1.2016 12:47 ‐ Johanna

    • Saksanpähkinä, pinjansiemenet – testaa ja etsi suosikkisi! Kivaa viikkoa!

      5.1.2016 09:35 ‐ hanna

  • Kylläpä oli hyvää! Puolitin pastan määrän ja tein tilpehöörit ohjeen mukaan. Sain kahdelle täydellisen annoksen. Olen näemmä vähän perso munakoisolle, pähkinöille, kirsikkatomaateille… Kiitos ohjeesta!

    6.1.2016 13:18 ‐ Niina

  • Kiva kun maistui!

    7.1.2016 14:56 ‐ hanna

  • KIITOS KIITOS KIITOS kaikista herkkuresepteistä, joita julkaiset täällä ja kirjoissasi!!! Ihania makuja, mutta yksinkertaisia ohjeita. Olen erityisen ihastunut 400 g ja Safkaa skideille -kirjoihin, joiden mukaan meillä on viime aikoina kokkailtu. Jopa kaikkein kriittisten ruokailijoiden eli lasten palaute ruokapöydässä on ollut pelkästään positiivista: esimerkiksi carbonara hävisi kulhosta alta aikayksikön, samoin eilen meni pellillinen mokkapaloja niin ettei muruakaan jäänyt. :) KIITOS!!!

    17.1.2016 15:47 ‐ annaleena

    • Kiitos, onpa ihana kuulla! Terkkuja perheellesi ja kaunista vuoden alkua!

      17.1.2016 17:47 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>