Lohi-riisipallerot ja inkivääri-kurkkusalaatti

Lohi-riisipallerot ja inkivääri-kurkkusalaatti
18.4.2016 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

hannag ginger people

Nämä lohi-riisipallerot ovat ihania, vaativat vähän vaivaa ja tiskiäkin saattaa tulla, mutta ovat kaiken sotkun väärti. Kehittelin pallerot yhteistyökampanjan tiimoilta, Ginger People’n sushi-inkivääri on loistotuote, joka on kovassa käytössä keittiössämme. Sushia en kokkaa itse, mutta se sopii kovin moneen muuhunkin, kuin sushin kamuksi – esimerkiksi juuri näihin kalaisiin palleroihin.

Tokaluokkalainen saapui koulusta juuri kun olin ottamassa annoksesta kuvia, kuvat postauksen lopussa kertovat miten hänelle maistui. Riisinä voit käyttää risottoriisiä, tuolloin seoksesta tulee helpommin käsiteltävä ja pullat pysyvät hyvin koossa. Itse käytin pitkäjyväistä riisiä kun laatikosta löytyi, sekin toimi hyvin.

Lohi-riisipallerot
Neljälle
400 g lohta, ruodot nypittynä
5 dl keitettyä riisiä
2 dl pankojauhoja (korppujauhokin käy, jos et löydä pankoa)
1 luomukananmuna
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Ginger People sushi-inkivääriä hienonnettuna
2 rkl korianteria hienonnettuna
1 kevätsipulin varsi hienonnettuna
1 vihreä chilipalko hienonnettuna
reilu 0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen

Paista lohta 200 asteisessa uunissa kunnes se on kypsää, n. 20-25 minuuttia. Keitä sillä välin riisi, valuta vesi kunnolla pois.

Tee tässä välissä myös kurkkusalaatti ja wasabimajoneesi, ohje alempana.

Kun lohi on kypsää, poista lohesta nahka ja revi lohi hienoksi silpuksi. Nosta kulhoon riisin kanssa. Lisää joukkoon 1 dl pankojauhoja, 1 kananmuna, ja loput listan mausteet. Sekoita kunnolla, anna seistä vartin verran jääkaapissa. Nyt massan pitäisi olla helposti käsiteltävää, sellaista josta on helppo pyöritellä palleroita tai pihvejä. Jos taikina tuntuu yhä liian löysältä, lisää vielä hiukan pankojauhoja.

Muotoile taikinasta pienehköjä pihvejä, taputtele pihvit jäljelle jääneessä pankojauhossa laakealla lautasella, siten ne saavat rapean pinnan.
Kuumenna pannulla reilusti öljyä, pannun pohjan tulee peittyä kokonaan. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun dippaat siihen tulitikun (ei sitä syttyvää päätä) ja tikun ympärille kehittyy kauniita kuplia. Nostele pihvit pannulle ja laske hiukan lämpöä, paista molemmilta puolin n. 3 minuuttia. Nostele valmiit pihvit talouspaperin päälle, johon liika rasva imeytyy.

hannag ginger peoplehannag ginger people

Kurkkusalaatti
2 tuorekurkkua
ripaus suolaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl limetinmehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl Ginger People sushi-inkivääriä hienonnettuna

Sekoita tarjoilukulhossa kaikki mausteet. Kuori kurkut ja leikkaa paloiksi. Nostele kurkut kastikkeen joukkoon ja sekoita.

Wasabi-majoneesi
1 kananmuna
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
3 rkl wasabitahnaa tuubista

Mittaa aineet wasabitahnaa lukuunottamatta korkeaan astiaan. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja surruuta seos majoneesiksi nostamalla sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Sekoita wasabitahna majoneesin joukkoon, tee kullekin syöjälle oma dippikippo. En ehtinyt kattaa ruokailuvälineitä kun pieni mies alkoi syödä käsin. Mikäpä siinä, dippaaminen onkin ihan parasta!

hannag ginger peoplehannag ginger peoplePs. Järvikylän uutuus wasabi-rucolasalde on ihanaa, vaikka skidi sen jättikin syömättä. Itse tykkään siitä tosi paljon, sopii erinomaisesti myös näiden kalapalleroiden kaveriksi ihan sellaisenaan.

hannag ginger people

Yhteistyössä Ginger People

4 kommenttia

  1. Poletti 2 vuotta ago

    Tämä resepti lähtee kokeiluun! Vaikuttaa juuri sellaiselta, jolla saa 9- ja 4-vuotiaat syömään vaivatta kalaa ilman ylimääräistä ohjelmanumeroa. 😉

    Samalla kiitokset monesta muustakin reseptistä. Seesampaneroidut kanavartaat saivat lasten suussa tittelin ”maailmanparhaat!” ja tämä äiti oppi, ettei kardemummaa kannata vierastaa mitä tulee intialaiseen ruokaan. Resepti kanaa intialaisittain tuli siis testattua ja todettua todella herkulliseksi. Joten kun kaipaan jotain uutta laitettavaa, kurkkaan blogiisi. Se on tullut jo tavaksi. 🙂

  2. Pin 2 vuotta ago

    Hei Hanna! Oletko syönyt sushia raskausaikana? Olen itsekin tuplaraskaana ja kovasti tekisi mieli. Luin, että merilevää ei suositeltaisi, jos jodimäärä ei ole tiedossa. Onkohan Helsingissä ravintoloita, joissa jodimäärät turvallisissa rajoissa (mikä se raja edes on)? Inkivääriä olet ilmeisesti käyttänyt, sekin oli neuvolasta saatujen ei-suositeltavien listalla. Plääh.

    • Author
      hanna 2 vuotta ago

      Merilevän määrä parissa rullassa on minun (ja lääkärini) mielestä niin minimaalinen, ettei siitä jodista liene haittaa. Samoin ajattelen inkivääristä. Luen myös muiden maiden suosituksia, ja nehän tosiaan ovat suosituksia, eivät totuuksia. Mitään tuskin on hyvä vetää kilokaupalla, mutta olen yrittänyt käyttää maalaisjärkeä näissä. Ihanaa raskausaikaa sinulle!

  3. JohannaKL 2 vuotta ago

    Joistan resepteistä vaan tietää, että sikahyvää tulee – tämä oli semmoinen. Valtavan hyvää! Kiitos! Majoneesin salat eivät vielä auenneet, purkki pelasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*