#korianteripestopasta

/ hanna

Yhteistyössä Järvikylä

Meillä on jääkaapin ovessa toivelista, johon esikoiseni saa kirjoittaa ruokatoiveita viikon varrelle. Nyt siellä luki pestopasta, tahtonsa on (toisinaan) lakini.
Basilikaa ei ollut kotona, Järvikylän korianteria sitäkin enemmän. Korianteri on valehtelematta meidän perheen käytetyin yrtti. Luin sen terveysvaikutuksista ja olin aika äimänä, se kuulemma vahvistaa immuunijärjestelmää ja sen rautapitoisuus on korkea. Hyvä syy syödä sitä siis vieläkin enemmän!
Tiesitkö, että korianterin varretkin voi syödä? Pese ne ja heitä mukaan tehosekoittimen kitaan, tuovat paljon makua! Korianteripestoa maistoin ensimmäisen kerran Raflan aikoina, siitä innostuneena olenkin vaihtanut basilikan monessa muussakin korianteriin.

Lokakuun ajan Järvikylän korianteria koristaa Roosa nauha -pussi, joka lupaa jokaisesta myydystä korianteripuskasta 16 senttiä syöpäsäätiölle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän peston tein tehosekoittimen avulla, se valmistui muutamassa minuutissa. Morttelikin käy, valitse itse aseesi. Pestoa tulee iso kipollinen. Toki sen voi lusikoida myös leivän väliin, omelettiin, salaattiin, lohen niskaan…
Tähän sopii mukaan myös thai-basilika, punainen chili tai minttu. Vihreän chilin voi jättää halutessaan myös pois ja pinjansiemenet korvata cashewpähkinöillä tai manteleilla. Eli säätää saa ja pitää, siten löydät oman tapasi tehdä maailman maukkain pesto.

Korianteripesto
Valmista pestokastiketta tulee n. 2,5 dl

3 ruukkua korianteria
reilu puoli desiä pinjansiemeniä, paahda halutessasi kuivalla kuumalla pannulla
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuori ja paloittele
n. 80 g raastettua parmesaania, eli pari isoa kourallista

n. 1/2 tl suolaa (Maldon toimii kaikessa!)
reilusti mustapippuria myllystä
puolikkaan limetin mehu ja kuori raastettuna
1 vihreä chili paloiteltuna
reilu desilitra oliiviöljyä

Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauta tahnaksi, sattumia saa jäädä. Maista ja mausta tarvittaessa, lisää öljyä jos seos on liian paksua.
Keitä tuorepasta runsaassa vedessä, ota talteen mukillinen keitinvettä ja valuta loppu vesi pois. Nostele suuren kulhon pohjalle reilu ruokalusikallinen pestokastiketta per ruokailija ja sekoita valutetun pastan kanssa. Lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä, tällöin kastike sekoittuu paremmin.
Raasta pastan päälle parmesaania ja nauti. Seuraksi vissyä tai valkkaria, itse Viinipiru Arto Koskelo antoi viinisuosituksensa tälle safkalle, sen löydät täältä. Hae ennen kuin naapuri hakee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAArvovaltainen raatini totesi monia asioita, mutta tämän alla olevan poimin blogin puolelle:

Paras vegepasta jota olen syönyt!

Niinpä. Mitäs sinä pidit? Instagramissa pasta tunnisteella #korianteripestopasta – I’ll be stalking!

Related posts:

sitruunalimsa
Suklaamuffinssit ja kaksi suklaista kuorrutetta
Tule mukaan Habitareen! (sis. alekoodin)

21 kommenttia
  • Hei Hanna! Voisitko kertoa mitä oliiviöljyä käytät ruoanlaitossa? Mikä on parasta maultaan?

    21.10.2016 17:59 ‐ Tanja

    • Usein ostan Stockan Herkun omaa öljyä, tarpeeksi iso pullo ja makukin on passeli. Teen näistä suosikeista oman postauksensa vielä erikseen.

      23.10.2016 11:36 ‐ hanna

  • Äh, kova oli hinku päästä tätä reseptiä kokeilemaan (eikä sun kirjapalkintopaketti yhtään vähentänyt motivaatiota), mutta olemme syyslomareissulla pienessä kylässä pohjoisessa, josta ei kaupasta löytynyt ollenkaan korianteria. Kokeilen huomenna uudestaan! Kiitos kuitenkin jo etukäteen erinomaiselta kuulostavasta pastareseptistä.

    21.10.2016 19:10 ‐ Hilpi

    • Toivotaan että maistuu!

      23.10.2016 11:37 ‐ hanna

  • Tarvikkeet jääkaapissa…oli muuten hyvää se purjo-kylmäsavulohipastakin…nam..

    22.10.2016 21:20 ‐ Ulla

    • Kerrohan mitä pidit kun olet päässyt maistamaan :) Kivaa sunnuntaita!

      23.10.2016 11:37 ‐ hanna

  • Jo vain, sai avokadopoasta kilpailijan…meni kuin kuumille kiville.
    Laitoin isännälle viestiä hänen postaukseensa…mahtoino huomata…
    Mukavaa alkavaa viikkoa, vielä ei täällä Riihimäellä ensilumesta ole tietoakaan:)

    23.10.2016 19:23 ‐ Ulla

    • Hyvä että maistui! Kivaa viikkoa sinnekin, ollut hurjan kaunis syksy!

      23.10.2016 19:49 ‐ hanna

  • Kiitos ihanasta reseptistä! Tästä syntyi helposti ja nopeasti sunnuntain iltaruoka perheelle. Erkki 1v2kk hylkäsi puuronsa ja ahmi tätä ruokaa kaksin käsin. Parmesaanilla oli varmaan osuutta asiaan.
    Täällä odottelen vesi kielellä uusia reseptejä.

    24.10.2016 14:02 ‐ Emma

    • Kiva kuulla!

      25.10.2016 17:04 ‐ hanna

    • Hyvin syövät lapset sydäntä lähellä, ihana toi kommenttisi, hih.

      25.10.2016 17:05 ‐ hanna

  • Hei Waude! Aivan käsittämättömän hyvää!
    Kiitos, kiitos, kiitos!

    24.10.2016 16:08 ‐ Nina

    • Jee! Kiva kuulla, että tykkäsit!

      25.10.2016 17:03 ‐ hanna

  • Miten vihreä chili eroaa maultaan punaisesta chilistä? Vihreää ei meidän kaupoissa ole näkynyt.

    24.10.2016 17:57 ‐ Maria

    • Vihreä ei ole niin tulinen, toki punainenkin käy, tai sen voi jättää kokonaan pois.

      25.10.2016 17:03 ‐ hanna

  • Ok, kiitos infosta! Reseptiä pitää kokeilla. Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi!

    29.10.2016 17:27 ‐ Maria

    • Kiitos samoin! ;)

      29.10.2016 17:34 ‐ hanna

  • Oli todella hyvää :)

    26.2.2017 12:19 ‐ Anni

    • Jipii!

      26.2.2017 16:27 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>