Keittiön välttämättömät

/ hanna

Ruudun sillä puolella kyseltiin, että mitä ilman en keittiössä tulisi toimeen. Tässäpä ne välttämättömät.

hannag keittiön välttämättömät 1. Puiset varrastikut, joilla on kätevä testata mm. kasvisten kypsyyttä.
2. Paistinlasta, tämä vanhus on paikkansa ansainnut, se on ohut ja taipuisa. Puinen löytyy toki sekin.
3. Pihdit, ilman en tulisi toimeen – noukin pastan kattilasta kun testaan kypsyyttä, frittaan ja kääntelen leivitettävät lihat ja kasvikset. Monitoimityökalu! Näillä on myös kätevä tehdä pientä kiusaa kanssakokille, avata esimerkiksi essun nauhat toisen huomaamatta, kjäh.
4. Raastimista molemmat, mummomalli ja tämä parmesaania ja sitruunankuorta käsittelevä malli, molemmat korvaamattomia.
5. Julienne-raastin, mahtava peli! Jonnan suosituksesta tämä kiilasi minunkin keittiöni top kymppiin. Veget saavat aivan uusia muotoja, rakastan!
6. Mandoliini on päivittäisessä käytössä, retiisien ja fenkolin pahin vihollinen. Huom. Lääkekaapissa on syytä olla laastaria, jos omistat mandoliinin.
7. Keittiöveitsi, pienempi leikkaa kaiken, isommalla hoitelen kalat. Tässä linkki kalan käsittelyyn aiemmassa postauksessa.
8. Kuorimaveitsi, se kokonaan teräksinen malli. Oli astianpesukoneessa kuvaushetkellä, joten se jäi kuvasta uupumaan.
9. Pellavaiset keittiöliinat. Käytän liinoja ruoanlaiton ohessa ja illallisilla servietteinä, pesen viikossa kaksi koneellista pellavaa, se kertonee käyttöasteesta. Kuvan liina on kirppislöytö VR:n kultaisilta vuosilta, rakkaimmat pellavaliinat ovat Balmuirin mallistosta ja omistan niitä monta tusinaa.
10.Leikkuulaudat. Iso, paksu ja painava puinen lauta on must. Meille on noita kertynyt, kun leikkuulautahulluuteni on omissa ulottuvuuksissaan. Rakkain lauta on arkkitehdin kanssa suunniteltu, kiinasta asti kuskattu, kolmetoista kiloa painava kaunokainen. Haluaisin sen kovasti tuotantoon, katsotaan josko se joskus vielä onnistuisi.

Lisäksi löytyy pari hyvää paistinpannua, muutama kattila, paistimittari ja mortteli. Teräskulhoja, vispilät ja muut leivontaan tarvittavat kamat. Kauhat ja oranssit sakset. Ja neljä juustohöylää. Koska ne ovat aina pesussa., tällä systeemillä on usein yksi laatikossa.

Tyhjä tila on minulle kaikista tärkein. Laatikoissa ja tasoilla ei ole mitään ylimääräistä, kaikella on paikkansa, enkä huoli turhuuksia laatikoihin pyörimään. Vuoden vaihteessa on hyvä tehdä pieni inventaario keittiön laatikoihin ja kaappeihin, vie tarpeeton kierrätyskeskukseen ja päivitä tylsät veitset teräviin ja kestäviin.

Hyvillä välineillä on ilo kokata.

 

Related posts:

sanoivat tahdon
Munakoiso-hasselpähkinäpasta
Vietnamilainen lehtikaali-nuudelisalaatti ja Stockmann Herkun BBQ RUB BAR

2 kommenttia
  • Hei, tämä tuli tarpeeseen, sillä juuri olen kiroillut keittiö laatikoston kauheaa kuntoa ja tupaten ahdettua sisältöä. Nyt alkoi siivous! Kiitos.

    29.12.2015 13:22 ‐ Terhi

  • Siivousiloa! Ja mahtavaa alkavaa vuotta 2016, tulkoon siitä ihmeellisen upea!

    30.12.2015 11:06 ‐ hanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>