Kanavartaita ja tsatsikia

/ hanna

Heitin tämän kuvan pari viikkoa sitten Instaan ja lupasin ohjeen blogin puolelle, niin moni sitä kyseli. Olkaapa hyvät, astetta parempaa sapuskaa ihan tavalliseen tiistaihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATeen itse näitä vartaita jos pöydän ääressä on kaksi, maksimissaan kolme henkeä. Paistaminen runsaassa öljyssä ilman kunnollista liesituuletinta on vähän ärsyttävää, eikä pakkasella jaksa pitää ikkunoita auki. Onnea kaikille teille, joilla hormi vetää, eikä vaan näytä liesituulettimelta ja teeskentele vetävänsä, kuten meillä. Vihaan tuota vekotinta. Tästä syystä ohje on kahdelle.

Tsatsiki
1 tuorekurkku paloiteltuna ronskiksi paloiksi
2-3 dl (rasvaista) turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Leivitys, tarvitset kaksi lautasta
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 1/2 dl korppujauhoja
pala kuminanäkkäriä murskattuna
Mittaa ainekset yhdelle laakealle lautaselle ja sekoita.

2 kananmunaa
Riko munat toiselle lautaselle ja sekoita rakenne rikki haarukan avulla.

Kanavartaat
8 grillitikkua
2 broilerin rintafileetä (maustamattomia)
1,5 dl rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa molemmat rintafileet pitkittäin neljään suunnilleen yhtä paksuun osaan ja työnnä varrastikku fileiden läpi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kasta vartaat kananmunaseokseen ja valuta suurin osa kananmunasta pois ja nosta varras korppujauhoseokseen. Taputtele seos kunnolla lihan pintaan, jotta se pysyy kiinni paiston aikana.

Tsekkaa, että grillitikut mahtuvat makaamaan pannulle, saksi lyhyemmäksi, jos tarvetta. Kuumenna pannulla rypsiöljy todella kuumaksi ja paista vartaita muutamia minuutteja käännellen niitä, jotta eivät pala. Laske lieden lämpöä hiukan, jos öljy tuntuu liian kuumalta. Nosta kypsät vartaat talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva imeytyy.

Riisi:
Riisiä
1 ruukku korianteria
Keitä basmatiriisiä ohjeen mukaan, itse teen sen väljässä vedessä ja valutan siivilän avulla veden pois kun riisi on kypsää.
Silppua joukkoon runsaasti korianteria, jätä hiukan annoksen koristeeksi, jos haluat.

Kauniit annokset saa kun lataat riisin johonkin pieneen kippoon ja kippaat siitä lautaselle. Limetin lohko tuohon olisi sopinut, mutta eipä löytynyt kotosalta. Kokoa annokset ja tarjoa heti. Seuraksi sopii esimerkiksi joku ihana Grüner Veltliner.

Related posts:

ruokamatkalle maailman ääriin
Ikkunaprinsessa
Lankoja, hoitolaukkuja ja matkahaaveita

3 kommenttia
  • Hei, vartaat näyttävät herkullisilta. Ennen valmistusta kysyisin, millaisella pannulla öljyä voi kuumentaa? Käykö teflon-pannu?

    6.2.2018 12:22 ‐ Tintti

  • Hei! Käy kyllä. Maukkaita hetkiä!

    6.2.2018 15:22 ‐ Hanna

  • Hei,
    tein ja ihania oli …Naaams :) Miten sitä kana ja riisi maistuikin niin hyvälle.. Kiitos ohjeesta!
    Keittiön- ja jääkaapin siivousvinkkejä odottelen, josko jotain niksejä sulla ;)

    21.2.2018 12:31 ‐ hennah

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>