Joulutorttufanien unelma: torttukuusi!

/ hanna

Maailma on valmis, kiitos internetin! Löysin tämän vapaasti suomennettuna sanottakoon vaikka torttukuusen ohjeen Tastemade-sivustolta jonakin unettomana yönä ja sormet syyhyten annoin kaulimelle kyytiä seuraavana päivänä.

Kuusi on ihan mielettömän hauska tehdä esimerkiksi lasten kanssa ja syödä yksin kun skidit ovat painuneet yöpuulle. Tästä ensimmäisestä versiosta ei jäänyt jäljelle muuta kuin tomusokeria ja pohjaton himo saada lisää! Alaoksat ovat parhaita, sännätkää siis niille jos olette aikeissa isekä kuusen kimppuun, Joonas rakasti tuota vartta (pehmeämpää kuin oksat) ja kevyesti kärähtänyt latvatähti päätyi esikoisen suuhun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkuperäisessä ohjeessa lusikoivat kuuseen Nutellaa, itse en tykkää siitä yhtään ja nythän on torttukausi, eli luumuhillot tiskiin! Jos haluat katsoa videon klikkaa Instasta @tastemade ja etsi muutama kuva taaksepäin, tosin ohje on niin iisi että onnistuu ilman videoitakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauli iso lehtitaikinalevy kahteen yhtä suureen osaan ja leikkaa molemmat puoliskot kuusen muotoon. Lätki tarpeeksi eli liikaa luumuhilloa ekan taikinakerroksen päälle ja lataa sen niskaan toinen taikina, leikkaa veitsellä kuuseen oksat ja pyörittele ne muutamaan otteeseen itsensä ympäri, jotta saat niistä kuvan kaltaisia kiemuroita. Isosta taikinalevystä jää melko paljon ylimääräistä, säkällä siitä saisi vielä toisen samanmoisen! Leikkele latvatähti parhaan taitosi mukaan, omastani tuli vähän outo, mutta symppis silti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoitele kuusi munalla.

Nosta kuusi 225 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi, kiskaise kuusi tarjoilualustalle ja pöllyttele päälle valkoinen joulu tomusokerin ja siivilän avulla. Kuvia kuusesta on kokoaiset kolme, sitten piti käydä puolustamaan omaa oikeuttaan saada edes maistaa – kädet alkoivat käydä sitä tahtia kun nostin kameran itseni ja kuusen väliin.

Ken kuuseen kurkottaa, se luumuun lankeaa. Makoisaa eloa!

Ps. Instaan sit #torttukuusi – tuun vaklaamaan. Ja eiköhän tyhjennetä ne pakastealtaat siitä lehtitaikinasta.

Related posts:

croissant
Karitsanpotkaa kolmessa vartissa
Lohi-riisipallerot ja inkivääri-kurkkusalaatti

9 kommenttia
 • Tämä sama juttu esiteltiin juuri Lattemamman blogissa.

  15.12.2017 10:27 ‐ Katja

 • Uusimmassa maku-lehdessäkin oli tämä, luumuhillolla, tottakai.

  15.12.2017 10:35 ‐ Tuuli

 • Kuusesta tosiaan on monta eri versiota. Itselleni tämä oli uusi juttu, jonka Tastemaden kautta bongasin ja siksi halusin sen teillekin jakaa. Mukavaa joulua!

  15.12.2017 10:57 ‐ Hanna

 • Tämä vaikuttaa joulun hittileivonnaiselta.
  Kiitos samoin, mukavaa joulua ja kiitokset blogista harvoin kommentoivalta vakilukijalta :)

  15.12.2017 11:16 ‐ Tuuli

 • Tyttö sanoi, että tehdään tämä, mutta omena-kanelihillolla. :)
  Hyvää Joulua!
  -Veera

  15.12.2017 19:16 ‐ Veera

 • Kiitos Tuuli, ihanaa kun jätit sanasen.

  15.12.2017 19:17 ‐ Hanna

 • Kuulostaa hyvältä! Kaunista joulua Veera!

  15.12.2017 19:18 ‐ Hanna

 • Luumuhillo on ehkä mämmin ja maksalaatikon jälkeen inhokkilistalla siis sijalla kolme. Joten ei kiitos. Ja kun sen nutellaohjeen on KAIKKI nähneet, niin joulutorttu on siis keksitty uudestaan erimuotoisena, hiphuraa. Mä tein tästä siten kapinallisena suolaisen version, ilman tomusokeria, välissä lohitäyte, ja ihan samalta lohikulibjakilta maistui kun piirakkamuodossa, sotkua tekovaiheessa huomattavasti enemmän, mutta kerrankos sitä visuaalisen ilmeen takia panostaa.

  18.12.2017 14:18 ‐ HannaHHoo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>