Joulutorttufanien unelma: torttukuusi!

Joulutorttufanien unelma: torttukuusi!
13.12.2017 Hanna
Kategoriat: ruoka, yleinen

Maailma on valmis, kiitos internetin! Löysin tämän vapaasti suomennettuna sanottakoon vaikka torttukuusen ohjeen Tastemade-sivustolta jonakin unettomana yönä ja sormet syyhyten annoin kaulimelle kyytiä seuraavana päivänä.

Kuusi on ihan mielettömän hauska tehdä esimerkiksi lasten kanssa ja syödä yksin kun skidit ovat painuneet yöpuulle. Tästä ensimmäisestä versiosta ei jäänyt jäljelle muuta kuin tomusokeria ja pohjaton himo saada lisää! Alaoksat ovat parhaita, sännätkää siis niille jos olette aikeissa isekä kuusen kimppuun, Joonas rakasti tuota vartta (pehmeämpää kuin oksat) ja kevyesti kärähtänyt latvatähti päätyi esikoisen suuhun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkuperäisessä ohjeessa lusikoivat kuuseen Nutellaa, itse en tykkää siitä yhtään ja nythän on torttukausi, eli luumuhillot tiskiin! Jos haluat katsoa videon klikkaa Instasta @tastemade ja etsi muutama kuva taaksepäin, tosin ohje on niin iisi että onnistuu ilman videoitakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauli iso lehtitaikinalevy kahteen yhtä suureen osaan ja leikkaa molemmat puoliskot kuusen muotoon. Lätki tarpeeksi eli liikaa luumuhilloa ekan taikinakerroksen päälle ja lataa sen niskaan toinen taikina, leikkaa veitsellä kuuseen oksat ja pyörittele ne muutamaan otteeseen itsensä ympäri, jotta saat niistä kuvan kaltaisia kiemuroita. Isosta taikinalevystä jää melko paljon ylimääräistä, säkällä siitä saisi vielä toisen samanmoisen! Leikkele latvatähti parhaan taitosi mukaan, omastani tuli vähän outo, mutta symppis silti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoitele kuusi munalla.

Nosta kuusi 225 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi, kiskaise kuusi tarjoilualustalle ja pöllyttele päälle valkoinen joulu tomusokerin ja siivilän avulla. Kuvia kuusesta on kokoaiset kolme, sitten piti käydä puolustamaan omaa oikeuttaan saada edes maistaa – kädet alkoivat käydä sitä tahtia kun nostin kameran itseni ja kuusen väliin.

Ken kuuseen kurkottaa, se luumuun lankeaa. Makoisaa eloa!

Ps. Instaan sit #torttukuusi – tuun vaklaamaan. Ja eiköhän tyhjennetä ne pakastealtaat siitä lehtitaikinasta.

9 kommenttia

 1. Katja 12 kuukautta ago

  Tämä sama juttu esiteltiin juuri Lattemamman blogissa.

 2. Tuuli 12 kuukautta ago

  Uusimmassa maku-lehdessäkin oli tämä, luumuhillolla, tottakai.

 3. Hanna 12 kuukautta ago

  Kuusesta tosiaan on monta eri versiota. Itselleni tämä oli uusi juttu, jonka Tastemaden kautta bongasin ja siksi halusin sen teillekin jakaa. Mukavaa joulua!

 4. Tuuli 12 kuukautta ago

  Tämä vaikuttaa joulun hittileivonnaiselta.
  Kiitos samoin, mukavaa joulua ja kiitokset blogista harvoin kommentoivalta vakilukijalta 🙂

 5. Veera 12 kuukautta ago

  Tyttö sanoi, että tehdään tämä, mutta omena-kanelihillolla. 🙂
  Hyvää Joulua!
  -Veera

 6. Hanna 12 kuukautta ago

  Kiitos Tuuli, ihanaa kun jätit sanasen.

 7. Hanna 12 kuukautta ago

  Kuulostaa hyvältä! Kaunista joulua Veera!

 8. HannaHHoo 12 kuukautta ago

  Luumuhillo on ehkä mämmin ja maksalaatikon jälkeen inhokkilistalla siis sijalla kolme. Joten ei kiitos. Ja kun sen nutellaohjeen on KAIKKI nähneet, niin joulutorttu on siis keksitty uudestaan erimuotoisena, hiphuraa. Mä tein tästä siten kapinallisena suolaisen version, ilman tomusokeria, välissä lohitäyte, ja ihan samalta lohikulibjakilta maistui kun piirakkamuodossa, sotkua tekovaiheessa huomattavasti enemmän, mutta kerrankos sitä visuaalisen ilmeen takia panostaa.

Pingbacks

 1. Tämä tekee joulun.. 12 kuukautta ago

  […] Joulutortut maistuvat meille etenkin tomusokerilla hunnutettuna. Tämän joulun hitti on leipoa lehtitaikinasta ihana torttukuusi. Tämä on näyttävä ja maistuva tuliainen glögikutsuille. Itse valmistin kuusen omena-kanelimarmeladista, niin maistui tytöllenikin, joka ei perinteisestä luumuhillosta pidä. Vinkit kuusen valmistukseen löydät esim. Hanna Gullighsenin blogista. […]

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*