Grattis IKEA! Suomessa jo 20 vuotta, mustikkakakku sen kunniaksi

Grattis IKEA! Suomessa jo 20 vuotta, mustikkakakku sen kunniaksi
22.8.2016 Hanna
Kategoriat: leivonta, yleinen

Yhteistyössä IKEA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAIKEA-herkkutorilla on muutama tuote, jotka nappaan aina mukaan kun siellä vierailen. Toinen on mustikkamehu, toinen mustikkahillo. Olinkin innoissani tästä yhteistyöstä, kun pyysivät minua suunnittelemaan kakun, jossa on käytetty Herkkutorin antimia. Mustikkaa siis kehiin, sano pohjoisen likka! Ja kontrastiksi keltaista, koska IKEA ja sen värit, naturligtvis. Kakku on helppo tehdä, hitsin hyvänmakuinen ja onhan se nyt nättikin.

Mustikkakakku

Tarvitset lisäksi

2 dl pensasmustikoita kakun väliin
n. 2 dl kevyesti laimennettua IKEA-mustikkamehua (1:1)

Kakkuvati ja kakkuvuoka (käytin 18 cm halkaisijaltaan, 9 cm korkeaa vuokaa)

Sokerikakkupohja Teema-muki mittana

1 mukillinen luomukananmunia
1 mukillinen sokeria
1 mukillinen vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja kananmunat valkoiseksi vaahdoksi, sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita sitten vehnäjauhoseos sokeri-munavaahtoon.

Voitele vuoka ja korppujauhota se. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 170 asteessa n. 35-40 minuuttia. Tökkää hammastikulla kakun keskelle testatessasi kakun kypsyyttä, kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis.

Mustikkamousse kerrosten väliin

2 dl kuohukermaa
1 prk Valion rasvatonta maitorahkaa
4 rkl IKEA-mustikkahilloa
0,5 dl IKEA-mustikkamehua

Vispaa kerma, lisää mukaan rahka, mustikkahillo ja mustikkamehu. Sekoita.

Tomusokerikuorrutus

200 g tuorejuustoa
100 g suolatonta voita
6-7 dl tomusokeria
1 luomusitruunan kuori raastettuna ja 1 rkl sitruunamehua
1 vaniljatangon sisus koverrettuna

Sekoita tehosekoittimessa tuorejuusto ja voi tasaiseksi, lisää sitruunankuoriraaste ja –mehu, sekä vaniljatangon siemenet. Sekoita. Lisää koko ajan sekoittaen tomusokeria, kunnes seos on paksua. Nosta kuorrute jääkaappiin tunniksi ennen kuorruttamista.

Paista kakkupohja, anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa kolmeen tai neljään kerrokseen. Aseta alin kerros kakkuvadille ja kostuta pohja laimennetulla (1:1) mustikkamehulla. Levitä kolmasosa täytteestä pohjan päälle, sekä kourallinen pensasmustikoita. Nosta seuraava kerros pohjan päälle, kostuta mustikkamehulla, lisää täyte jne.

Kun kakku on koottu, voit kuorruttaa sen tomusokerikuorrutteella, tyyli on vapaa eikä tarvitse edes pyrkiä täydellisen tasaiseen lopputulokseen. Koristele syötävillä kukilla tai mustikoilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIKEA kuvastolanseeraukseen oli loihtinut kakkureseptinsä yksi kakkukeisari aka Isyyspakkaus, jonka kakku löytyy täältä, sekä kakkukeisarinnana lisäkseni ihana Liemessä -blogin Jenni. Kuvissa oma kakkuni, maanantaisissa kuvastobileissä kakkujen leipomisesta huolehti catering, näyttipä hiton paljon paremmalta tuo oma kakku ammattilaisten kyhäämänä. Tuossa omassa kakussa on tuommoista herttaista kotikutoisuutta.
Tähän loppuun aivan älytön fakta: join raskauden viimeisenä viikkona kolme pulloa (siis tiivistettä!) mustikkamehua. Kumpikaan vauvoista ei syntynyt sinisenä.

 

7 kommenttia

  1. Mia 2 vuotta ago

    Onpa herkullisen nakoinen. Olisiko vinkkia, milla voisi korvata maitorahkan? Meilla pain ei ole saatavilla. Kreikkalainen jogurtti?

  2. Riikka 2 vuotta ago

    Kyllä tuo sun kakku voittaa konditorioiden kakut sata nolla! 🙂

  3. Hanna 2 vuotta ago

    Ihana kakku!

  4. Author
    hanna 2 vuotta ago

    Miksei paksu kreikkalainen jugurtti toimisi, testiin vaan! Sen voisi vielä valuttaa ennen käyttöä (esim yön yli suodatinpussissa) niin ei jä liian juoksevaksi.

  5. Author
    hanna 2 vuotta ago

    Kiitos Riikka, on se ainakin persoonallinen, jos ei symmetrinen. 😉

  6. Author
    hanna 2 vuotta ago

    Kiitos kaima! 😉

  7. Sari 2 vuotta ago

    Kiitos Hanna mustikkakakkuohjeesta! Tänään mennään tytön kanssa Ikeaan ja viikonlopuksi leivotaan tuo herkulliselta näyttävä kakku.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*