Höylätään parsaa!

/ hanna

Te jotka saatte Stockan Herkun maukkaat meilit, olettekin ehkä jo bonganneet alla olevan ohjeen viikkokirjeestään. Teille muille ohje alla, nyt on paras aika höylätä parsaa!

Jonna Vormala kokkaa Salaattikirjansa herkkuja Helsingin keskustan Stockmannilla tulevana torstaina 28.4. klo 11-19. Menkää moikkaamaan ja poimimaan pärekoreihinne parhaat salaattivinkit ja raaka-aineet!

Tein tämän salaatin alkuruoaksi maanantai-iltana, kun mies ja poika saapuivat treeneistä ja pöytään istui kanssamme myös rakkaat ystävämme – katsoin kellosta, että tämän salaatin tekemiseen meni alle kymmenen minuuttia. Eikä pannua tarvitse näyttää kuin pinjansiemenille, kaikki muu vaan mitataan ja höylätään kulhoon. Täydellinen salaatti, helppo ja maukas kuin mikä!

HÖYLÄTTY PARSASALAATTI
Ohje Jonna Vormalan Jäävuoren huippu – Salaattikirjasta

hannag jonna vormala höylätty parsasalaatti
Tämän salaatin sesonki alkaa heti, kun saat käsiisi tuoretta, ensiluokkaista, vihreää parsaa. Laatuvaatimukset ovat kovat siksi, että parsa höylätään salaattiin sellaisenaan, keittämättä.

hannag jonna vormala höylätty parsasalaatti

500 g vihreää parsaa
25 g pinjansiemeniä (1⁄2 dl)
50 g parmesaania
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1⁄2 tl suolaa
1⁄4 tl mustapippuria

1 Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois taittamalla. Viipaloi parsatangot parsankuorijalla tai juustohöylällä pitkittäissuunnassa ohuiksi siivuiksi.
2 Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
3 leikkaa parmesaanista lastuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
4 Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruuna- mehu, suola ja pippuri. lisää parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri.
5 Nostele parsasalaatti lautasille ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja.

hanna g jonna vormala höylätty parsasalaattiYhteistyössä Stockan Herkku

Related posts:

Hääpuku
Munakoiso-hasselpähkinäpasta
Illallinen yhdelle

4 kommenttia
  • Kuulostaa niin herkulliselta ja vaikuttaa myös helpolta valmistaa, joten tämä menee ehdottomasti kokeiluun. :)

    26.4.2016 07:49 ‐ Tiia / Black + White = Grey

    • Kiva, samasta syystä rakastan näitä Jonnan ohjeita, ovat iisejä ja maistuvat aina taivaallisen hyvältä! Kaunista päivää sinulle!

      26.4.2016 08:00 ‐ hanna

  • Tein tätä tänään vappubrunssille, kun lähikaupassa oli paikallista parsaa luomuna! (Asun siis Italiassa, tilliä piti hetki sen sijaan metsästää…) Taisi maistua juhlijoille, kiitos jakamisesta!

    1.5.2016 23:44 ‐ iita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>