Haalareita ja ensimmäisiä ruokahaaveita

/ hanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marraskuu vetelee viimeisiään, meillä valmistaudutaan joulunviettoon suurperheenä. Pojat hupullisissa haalareissaan on ihaninta mitä juuri nyt tiedän, hyvänä kakkosena tulee eilen lahjaksi saatu joulukalenteri, jonka jokaisessa luukussa on lakua! Tule jo, joulukuun eka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Anton höyhenhaalarissa, matkalla höyhensaarille tai höyhensarjan matsiin leikkikehään? Emil seilaa venehaalarissaan pinnasängyn ja syöttötuolin väliä.

Pojat on kohta nelikuisia, meillä on jo lusikat valmiina odottelemassa ensimmäisiä maisteluita. Mitäs te lapselliset ruudun sillä puolella olette ensimmäiseksi antaneet pikkuisille? Mulla on Pipsan keittokirja pienille ihmisille tuossa vieressä, sormet syyhyää päästä kokkailemaan kurpitsamuffinsseja ja vaikka mitä! Siinä on muuten loistava lahjaidea, jos mietitte lahjaa vauvaperheeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaunista alkavaa viikkoa!

Haalarit Ebbe / Zicco

Related posts:

-20% alennus nahkaisten asusteiden taivaaseen, Field day'lle
Puolivälin pallo ja vaateviritelmiä
Pikkukokin salaatti

19 kommenttia
  • Me tehtiin pieniä määriä maisteluannoksia soseita. Bataattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia, kukkakaalia ym. Mitään allergioita ei ilmennyt, alettiin sitten sekoittamaan makuja ja tekemään isompia annoksia pikkuhiljaa. Nyt mukana myös liha ja kala. Päivälliset ja lounaat tehdään itse, välipalat usein kaupan valmis hedelmä/marja luomusoseita.

    28.11.2016 16:37 ‐ Marjo Hill

  • Näin mekin ajattelimme, että reissuun ja kaupungille otetaan valmiita purkkeja ja kotosalla safkataan omia soseita.

    28.11.2016 16:48 ‐ hanna

  • Meillä poitsu 5kk on saanut maistella jo pian 2kk. Lemppareina bataatti-kesäkurpitsa ja mustikka-vadelma sekä uusin tulokas puuro vadelmalla. :) meillä on melko rauhallisesti maisteltu, kun monet kasvikset tuntuvat aiheuttavan yöllisiä ilmavaivoja.

    28.11.2016 16:59 ‐ Sallac

  • Minäkin haluaisin jo aloittaa, neuvolassa heristeltiin sormea kun kysyin josko jo voisi aloittaa. Suositukset muuttuu, ei vauvat – taidamme aikaistaa hiukan. Kiitos rohkaisusta. ;)

    28.11.2016 17:10 ‐ hanna

  • Täälläkin pohditaan kiinteiden aloitusta. Tosin kuulun siihen toiseen leiriin tässä aloitusinnossa – mielummin odotan kuin kiirehdin. Lueskelin läpi niitä THL:n suosituksia ja koin jo 4kk aikaiseksi aloitukseksi. Tavallista ruokaa kun ehtivät lapset syödä loppuelämänsä ja nyt luodaan pohja terveelle suolistolle. Liian aikainen suoliston altistaminen muulle kuin maidolle on todettu altistavan allergioiden lisäksi muillekin suolisto-ongelmille. En ole ehdoton, lähinnä pohdin asiaa, kun on kiinteiden aloitus siis edessä. Ja taustalla kiinteiden aloitus esikoisen kanssa tavallista aiemmin sairaalan vaatimuksesta. Älkää siis bittikivittäkö mua… ;-)
    Tuon Pipsan keittokirjan lisään muuten joulupukille menevään toivelistaan! Olisi ihan superkirja olla hyllyssä – teidän keittokirjojen viekussa! ❤️

    28.11.2016 19:32 ‐ Riikka-Maria Evans

  • kivat haalarit pojilla :) perussettiä meilläkin, bataatilla, porkkanalla, parsakaalilla aloitettiin. ainut ’moka’ minkä tein, annoin VAIN itse tehtyjä soseita aika pitkään, arvaa maistuiko kaupan soseet sitten…? olisi ollut huomattavasti helpompaa reissuta kun olisi voinut vaan kaupasta ostaa purkin! no seuraavan kerran fiksumpi ;)

    28.11.2016 20:28 ‐ katariina

    • Haha! Eka kierros aina testaillaan, toisella sit fiilistellään :)

      28.11.2016 21:17 ‐ hanna

  • Meillä reilu 4kk jätkä, kohta kuukausi annettu kiinteitä. Kiinteät tosin aloitettiin normaalia aikaisemmin suulakihalkion vuoksi. Puheterapeutin opastuksella aloitimme, erilainen syöttötekniikkakin piti opetella. Tällä hetkellä saattaa kasviksia mennä lounaaksi jo desi! Maitoa menee sitten huomattavasti vähemmän. Onneksi meillä ei ole juurikaan tullut mahavaivoja kiinteistä, alkuaika kun olo yhtä huutoa halkion takia mahaan menneen ilman määrästä. Odotan innolla maagista 5kk:n ikää että saan alkaa antaa puuroja, jospa se auttaisi öihin ja saisi äitikin nukkua! ;)

    28.11.2016 20:42 ‐ Maria

    • En malta odottaa puuroa, mun lemppari vauvasta asti :)

      28.11.2016 21:16 ‐ hanna

  • Meillä alotettiin 4kk iässä kokeilut. Newborn setissä istui ja kovasti oli aina kiinnostunut muiden ruokailuista. Oli luonnollista aloittaa silloin. Bataatti, parsakaali, porkkana ym. soseeks ja pakkaseen. Myöhemmin oli helppo miksailla niitä. Meillä oli ihan hitti semmonen pussukka mihin pystyi esim. jäisiä vadelmia laittamaan ja poika sai siitä syödä niitä ihan ITSE.

    28.11.2016 20:50 ‐ Riikka

    • Kiitos vinkistä! Odotan innolla!

      28.11.2016 21:15 ‐ hanna

  • Me aloitettiin maistelut sinä päivänä kun neiti täytti 4kk!:D pipsan kirja on ihan mahtava, siitä on kokkaillut jo kaikki soseet läpi, ja kaikki maistuu, erityisesti ne missä enemmän mausteita, jes! Nyt meidän 7 kuinen ei edes suostu syömään maustamatonta ruokaa, ihan parasta ja Pipsan kirjan ansiosta rohkenin antaa pienelle niin erilaisia makuja testiin:)

    28.11.2016 21:02 ‐ Jenna

    • Pipsan kirja on ässä! Ja mausteita, ah – niitä lisää lasten ruokiin!

      28.11.2016 21:15 ‐ hanna

  • Aivan ihanan suloiset pojat teillä!

    Meillä aloitettiin kiinteät 3 kk:n iässä kun poika oli jo tuolloin normaalin 6 kk:n vauvan kokoinen eikä pelkkä maito enää pitänyt pikkumiestä kylläisenä. Tehtiin pakastejääpalarasiat täyteen milloin mitäkin kasvista, aloitettiin bataattilla ja porkkanalla. Jääpalarasiat ovat mainiota soseiden pakastamiseen. Niistä sai sitten kätevästi sulatettua muutaman palan ja tehdä erilaisia ”cocktaileja”.

    28.11.2016 21:51 ‐ Johanna

  • Hassua kun nykyään suurperheeksi lasketaan jo noinkin pikkuinen perhe :) Mutta näinhän se menee, kun hedelmällisyysluku on Suomessakin jo alle 2.
    Hyvää joulun odotusta! :)

    28.11.2016 22:18 ‐ Ilona

  • Meillä alotettiin maistelut 5 kk iäassä, triplat syntyi rv 32, joten korjattua ikää oli tuolloin 3 kk. Keskosilla toki muutenkin eri suositukset. Ekat soseet oli päärynää, mandariinia ja banaania. Kyllähän siinä tovi meni ennen kuin mitään oikeesti alas meni, ekat pari kk oli todellakin maistelua vaan

    29.11.2016 10:51 ‐ Tuuli

  • Meillä tuli 4 kk viikko sitten täyteen ja samana päivänä alotettiin maistelut.

    Nyt pakkasessa odottaa pikkuneidin ”joulukalenteri”. Jokaiselle päivälle jäädytetty pala sosetta. Uusi maku 4-5 päivän välein. Osa itse tehtyjä, osa kaupan soseita.

    30.11.2016 21:22 ‐ SiniN

  • Paljon allergioita toisella osapuolella,joten maalaisjärki sanoi 6 vuotta sitten,että mitä aiemmin,sen parempi. Nelikuisena perunaa äidinmaidolla,porkkanaa samalla mausteella(suositukset oli ihan muuta silloin…). Sitten meillä mentiin kaupan purkkihyllylle,suurimpana syynä oma sairastumiseni esikoisen vauva-aikana,jolloin en kuukausiin päässyt edes keittiöön.Lopputulos: meillä on kaksi tenavaa ilman mitään allergioita. Kuopuksella omena ja curry aiheutti välillä ”lehahtelua”,josta päästiin eroon puolen vuoden tauolla ko. aineksissa. En olisi ikinä älynnyt lisätä niitä mausteita omiin soseisiin,joita kaupan purkkiruoissa käytetään. Tämä meidän perheen kokemus ja jokaisella varmasti omat hyvät käytännöt.

    1.12.2016 23:17 ‐ HannaK

  • Vielä vinkki vitonen: kannattaa antaa ruoka huoneenlämpöisenä (varsinkin purkit). Eipä tarvi reissussa etsiä mikroa tai juoksuttaa lentoemäntiä. Mistä ei tiedä, sitä ei kaipaa!

    1.12.2016 23:28 ‐ HannaK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>