Appelsiinin ja suklaan rakkauskakku

/ hanna

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKokkikoulun myötä olen innostunut leipomisesta entistä enemmän, ainoa mikä ei muutu, on helppouden havittelu. En vieläkään nauti seosten jäähdyttelystä, suklaan temperoinnista, liian tarkoista lämpötiloista enkä ritilöiden asettelusta pitkin keittiön pintoja. Helppoa sen olla pitää, mutta maun suhteen olen alkanut löytää uusia kikkoja. Tämä kakku sai alkunsa kuumeisen naisen epätoivoisesta yrityksestä löytää jotain makeaa, päätin iskeä KitchenAidin* töpselin seinään ja alkaa hommiin. Yhdistin kolmen kakun kikat: kaikki pitää saada kipata yhteen kulhoon, halusin testata kiehuvan veden lisäämisen taikinaan, olen nimittäin kuullut sen saavan aikaan mahtavan koostumuksen kakkuun ja lisäksi toivoin pääseväni edes yhdestä pöydällä nököttävästä appelsiinista eroon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIsoäitini vinkki vuokien voiteluun; voipaketin kääre, hiero sillä vuoka ympäriinsä ja korppujauhota sen jälkeen. Käytän kikkaa nostalgiasyistä aina kun leivon, isken voin lasipurkkiin ja käytämme sen sieltä leivän päälle ja muihin hommiin.
Käytän näitä suorakaiteen muotoisia leipävuokia lähes kaikkiin kakkuihinkin, tykkään näistä jostain syystä enemmän kuin pyöreistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAppelsiini-suklaakakku
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
1 1/4 dl intiaanisokeria (tämän voi korvata hienolla sokerilla)
1 dl tummaa leivontakaakaota
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl espressokahvijauhetta tai to-del-la tiukkaa kahvia
1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu (n.1 dl)
1 rkl konjakkia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl oliiviöljyä
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Lisää loput aineet kuumaa vettä lukuunottamatta ja sekoita kunnolla, vähennä sekoittimen tehoa ja kaada joukkoon kuuma vesi. Jos et laske vauhtia, niin siinä käy näin:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEli sekoita maltilla. Tässä vaiheessa nauratti, taikina oli liki juoksevaa, olin varma, että pieleen meni tämä resepti ja olin kahden vaiheilla josko olisin lisännyt vielä jauhoja, onneksi annoin olla. Heitin taikinan vuokaan ja uuniin, paistoin (välillä tikulla kokeillen) 40 minuuttia ja kappas mitä sieltä uunista sitten tulikaan ulos:

OLYMPUS DIGITAL CAMERASaaristolaisleipä! Huudahti Joonas. No eipä ole, vaikka kovasti siltä näyttääkin. Annoin kakun jäähtyä tovin vuoassa ja nostin sen varovasti leivinpaperille, ritilän päälle jäähtymään. Sillä välin kun kakku oli uunissa, pesin keittiön pinnat ja koneet, punainen keittiön kaunistus ja komistus on silmäteräni, niin on tosin muutkin laitteet ja pidän niistä hyvää huolta.
On tosi ällöttävää nähdä kahviloissa blendereitä ja muita vekottimia, joista on pyyhitty rätillä pahimmat tahrat ja heitetty hyllyyn odottamaan seuraavaa käyttäjää. Palauta paremmassa kunnossa kuin otit käyttöön, se on mun motto keittiössä.
Pyyhi kostealla ja kuivaa, myös sähköjohdot ja laitteen pohja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATakaisin kakkuun, siitä tuli mahtava! Kuohkea ja kostea, maussa sopivasti appelsiinia ja hitunen kahvia.

Ajattelin ensin tehdä kakun päälle ganachen, mutta eipä ollut kermaa. Sekoitin kakulle kaveriksi tahnan turkkilaisesta jugurtista ja lusikallisesta tomusokeria – vinkki, jonka olen napannut maailman parhaan Satu Koiviston Gastronaatti 2 – Kuinka rakastua ruoanlaittoon -kirjasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERANeljäsluokkalainen kiljui onnesta kun saapui koulusta, SUKLAAKAKKUA! Se jo riittää syyksi pistää vispilät hommiin. Ja toisaalta, nautittuani pari siivua, laski kuumekin asteella, eli lääketieteellinen todiste on sekin siinä. Suklaakakku parantaa sielun ja ruumiin.

*KitchenAid-yleiskone saatu

Related posts:

ice ice baby
Spinach shrub cocktail
Terkkuja keittiöstä, keittokirjan kuvausten kulisseista

13 kommenttia
  • Hyvältä näyttää tuo kakku,mehukkaalta.Täytyypä testata.

    21.1.2018 18:19 ‐ Pirjo

  • Testaa ja tule ehtiessäsi kertomaan mitä pidit! Kaunista tammikuun jatkoa!

    21.1.2018 20:07 ‐ Hanna

  • Varmasti hyvää, testiin menee jo tällä viikolla! Jos vaikka vapaapäivänä tekisi koululaisille yllärinä…siis ellen syö itse kaikkea ennen lasten kotiutumista.

    22.1.2018 06:42 ‐ Kirsi

  • Haa, miten upea kakku! Itsekin olen etsinyt ohjetta, johon tulisi appelsiini tai veriappelsiini, yksi kumpaakin pöydällä odottaa käyttöä. Ja talvi on suklaakakkujen aikaa. Ja kuin myös: itse tykkään käyttää suorakaiteen muotoisia vuokia.
    Vesi herahti kielelle, kun näin tuon kuvan juuri leikatusta kakkuviipaleesta, ja siinä päällä nokare ihanaa vaahtoa, nam! Kiitos upeasta ohjeesta, tuo menee kokeiluun! Hauskaa talven jatkoa, meillä täällä Kainuun rajalla pakkasta -20!

    22.1.2018 10:07 ‐ Sanni

  • Kiva kun postailette reseptejä enenevissä määrin!

    22.1.2018 12:50 ‐ Eevi

  • Heh, on tämä sen verran tuhtia, että eiköhän siitä jää vähän koululaisillekin. Mukavaa tammikuuta sinulle, Kirsi.

    22.1.2018 18:26 ‐ hanna

  • Terkkuja Kainuuseen, Sanni!

    22.1.2018 18:26 ‐ hanna

  • Kiitos Eevi, mukavaa kuulla, että seurailet. Kaunista jatkoa!

    22.1.2018 18:27 ‐ hanna

  • Heiii tuleeko reseptistä yksi vai kaksi leipävuokaa?

    22.1.2018 21:43 ‐ AnniS

    • Hei! Itse tein yhden ison, saisi varmasti myös kaksi pientä.

      23.1.2018 14:57 ‐ hanna

  • Hehhe hyvä tietää. Hämäännyin vain kahdesta vuuasta kuvissa :D
    Kokeilin ohjetta ja oli kyllä super! Korvasin munat chia-siemenillä+vedellä ja toimi erinomaisesti!

    Kiitos ihanasta ohjeesta ihana Hanna! <3

    23.1.2018 21:19 ‐ AnniS

  • Ilmeisesti pakko oli testata, kuinka kuuman veden lisäämisen jälkeen taikina lentelee seinille… en siis neuvostasi huolimatta hiljentänyt kierroksia. Tämä on minulle niin tyypillistä! Mutta kakusta tuli oikein hyvää, kiitos ohjeesta!

    24.1.2018 18:02 ‐ Johanna

  • Voisin rakastua suklaakakkuun mutta toi kone, se vasta rakkautta ois.

    27.1.2018 14:07 ‐ Mirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>